Ο Δημήτρης Τσίκκης μιλάει στο Νάσο Ρόγκα για την απόφαση του Δικαστηρίου εναντίον της ΔΕΥΑΡ.

Στο Νάσο Ρόγκα και το Πρώτο Ραδιόφωνο της Ρόδου μίλησε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Δημήτρης Τσίκκης σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου η οποία οδηγεί εκτός της ΔΕΥΑΡ 56 εργαζομένους.

Η ΔΕΥΑΡ σήμερα πονάει τονίζει ο πρόεδρος της. Η απόφαση που εκδόθηκε από το δικαστήριο βάζει την επιχείρηση σε πραγματικό κίνδυνο. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι απόλυτα σεβαστές, ωστόσο δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη μας ότι η ΔΕΥΑΡ αύριο το πρωί θα πρέπει να παραδώσει τα κλειδιά της και να κλείσει.

Η Απόφαση αυτή έχει παρενέργειες, με ουσιαστικότερη εκείνη που την βάζει σε κίνδυνο και την αναγκάζει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που υπάρχουν αυτόν τον καιρό. Λίγο πριν το τέλος του καλοκαιριού περιμένουμε το φθινόπωρο και τις πρώτες βροχές. Έχουμε ξεκινήσει ήδη τους καθαρισμούς φρεατίων καθώς και όλες τις απαραίτητες εκείνες εργασίες που δυστυχώς το μεγαλύτερο βάρος των έργων αυτών είχαν επιφορτιστεί οι εργαζόμενοι αυτοί που σήμερα θα πρέπει σύμφωνα με την απόφαση να απομακρυνθούν από την ΔΕΥΑΡ.

Είναι μια υπόθεση που πρώτα ταλανίζει τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και την ΔΕΥΑΡ η οποία ξεκίνησε από το 2006, όταν μεταφέρθηκαν με όποιες διαδικασίες όλοι νομότυπα πια στην ενοποιημένη ΔΕΥΑΡ σύμφωνα με τον νέο νόμο του Καλλικράτη. Ενοποιήθηκαν οι δέκα ΔΕΥΑΡ που βρίσκονταν στο νησί της Ρόδου σε μία. Την σημερινή. Έτσι ξεκίνησε και η οδύσσεια  των εργαζόμενων αυτών.

Σύμφωνα με αυτή την απόφαση που πλέον έχουμε στα χέρια μας κανονικά η ΔΕΥΑΡ πρέπει αύριο το πρωί να παραδώσει τα κλειδιά. Αυτό γιατί εμείς σαν επιχείρηση άμεσα, θα πρέπει να βρούμε εξωτερικούς συνεργάτες – εργολάβους για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε σε ορισμένα κομμάτια. Κομμάτια νευραλγικά όπως αυτό της αποχέτευσης ομβρίων, λυμάτων, της λειτουργίας βιολογικών καθαρισμών, τις λειτουργίας των αντλιοστασίων.

Να μην σπεύσει κάποιος να μας κατηγορήσει τι κάνατε όλα αυτά τα χρόνια αφού κάθε χρόνο σχεδόν περιμένατε μία τέτοια απόφαση. Όλες οι διοικήσεις που πέρασαν από την ΔΕΥΑΡ προσπάθησαν με χίλιους μύριους τρόπους να τακτοποιήσουν αυτούς τους ανθρώπους ζητώντας από το ΑΣΕΠ να προκηρύξουν θέσεις 100 ατόμων όταν η ΔΕΥΑΡ δικαιούνταν 300 εργαζόμενους για την σωστή λειτουργία της. Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε σε εργολάβους ακόμα και την αποκατάσταση των βλαβών.

Δεν περιμέναμε αυτή την απόφαση που έβγαλε το δικαστήριο. Πίστευα ότι η προσωρινή διαταγή θα είχε δοθεί γιατί έχουμε την εκδίκαση της έφεσης η οποία έχει προσδιοριστεί για τον Δεκέμβριο.

Σε ερώτηση αν η ΔΕΥΑΡ θα ζητήσει την βοήθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για να λυθεί το πρόβλημα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ σημειώνει ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι αυτή την στιγμή παρα μόνο ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχής να θέσουν το θέμα στην κυβέρνηση ζητώντας την άμεση λύση του.

Άλλωστε να σημειώσουμε ότι ο τόπος έχει έναν Δήμαρχό και έναν Περιφερειάρχη που έχουν αποδείξει ότι η κυβέρνηση σε ότι τις τεθεί λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τα προβλήματα των νησιωτών.

Ακούστε όλη την συνέντευξη εδώ

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ