Στην τελική ευθεία η ανάπτυξη υποδομής ηλεκτρονικών πληρωμών στο Κτηματολόγιο Ρόδου

Η παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να αναπτυχθούν υποδομές ηλεκτρονικών πληρωμών στο Κτηματολόγιο Ρόδου, έφερε αποτέλεσμα.
Σε έγγραφη απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα προς τον κ. Κόνσολα, αναφέρεται ότι το Τμήμα Προμηθειών του Υπουργείου είναι σε γραπτή και προφορική επικοινωνία με τον Διευθυντή του Κτηματολογίου προκειμένου να συγκεντρωθούν προσφορές και να γίνει νόμιμα η δαπάνη για την αγορά ΡΟS.
Παράλληλα, επίκειται και η ανάπτυξη εφαρμογής ηλεκτρονικών πληρωμών σε όλα τα Έμμισθα Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία.
Ο Μάνος Κόνσολας στην παρέμβασή του είχε επισημάνει ότι στο Κτηματολόγιο Ρόδου πραγματοποιείται, σε καθημερινή βάση, ένας μεγάλος όγκος συναλλαγών που συνδέονται με τα τέλη μεταγραφής, αλλά και τα τέλη που συνδέονται με έκδοση πιστοποιητικών ιδιοκτησίας και τη δημιουργία αντιγράφων σχεδιαγραμμάτων, οι οποίες, όμως, γίνονται μόνο με μετρητά.
Είχε, επίσης, τονίσει ότι πέρα από την ανάγκη εξυπηρέτησης των πολιτών και το γενικότερο στόχο που έχει τεθεί για την επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών, προκύπτει και ζήτημα ασφάλειας, αφού τα μετρητά πρέπει να μεταφέρονται καθημερινά σε τραπεζικό κατάστημα. Για αυτό και είχε ζητήσει την ανάπτυξη υποδομής ώστε να μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικές πληρωμές.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ