Θεματική συνάντηση της Ελευθερίας Φτακλάκη για τον Πολιτισμό

Θεματική συνάντηση για τον Πολιτισμό είχε χθες Δευτέρα 8 Μαΐου, η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Ελευθερία Φτακλάκη, συζητώντας με εκπροσώπους φορέων πολιτιστικών συλλόγων, οργανώσεων και ανεξάρτητους δημιουργούς, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Στην συζήτηση κατατέθηκαν σκέψεις της Ελ. Φτακλάκη παράλληλα με τις κυβερνητικές αποφάσεις στήριξης του Πολιτισμού μέσα από την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων που αφορούν στρατηγικές προτεραιότητες.

«Έχουμε ανάγκη το διάλογο με τους Συλλόγους, τους ανεξάρτητους δημιουργούς, τις διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, διότι ο Πολιτισμός εδραιώνεται μέσα από την καθημερινότητα μας. Έχω την πεποίθηση ότι επιβάλλεται να αρθρώσουμε σύγχρονο λόγο για τον Πολιτισμό, να μοιραστούμε το νόημα που κινεί τις στρατηγικές και τις προτεραιότητες, έτσι ώστε να μετατρέψουμε την διαχείριση σε πολιτική διαδικασία. Οι λέξεις-κλειδιά για αυτή τη διαδικασία είναι η συμμετοχικότητα και όχι απλώς η πρόσβαση, (αν και αυτό παραμένει πρόβλημα σε αρκετά μνημεία Λίνδος, Αρχαία Κάμειρος κλπ) οι ανισότητες και διακρίσεις, η διαφορετικότητα, η πολυεθνοτική κοινωνία, η πολιτισμική βιοποικιλότητα, εντέλει η κοινωνική συνοχή» τόνισε σχετικά η υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ Ελευθερία Φτακλάκη.

Οι εκπρόσωποι της πολιτιστικής κοινότητας παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκαν σε βασικές έννοιες, ελλείψεις διαχείρισης ή πρωτοβουλίες που μπορεί να συμβάλουν δημιουργικά στο διάλογο με το Υπουργείο Πολιτισμού και τους συναρμόδιους φορείς. Το ζήτημα της προστασίας της αρχαιολογικής πολιτισμικής κληρονομιάς, καθώς και της ανάδειξης της, αποτέλεσε κυρίαρχο θέμα της συζήτησης, καθώς σεβασμός στα μνημεία δεν νοείται αποκλειστικά η αποκατάσταση τους, αλλά αντιθέτως ο κίνδυνος να παραμένουν με κλειστές πόρτες.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ