ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ: Γιάννης κερνάει Νότης πίνει. Πλακιωτάκης – Μηταράκης και το «Πρέβελης» ξανά στα Δωδεκάνησα.

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στην σημασία του επανασχεδιασμού των ακτοπλοϊκών συνδέσεων μεταξύ των νησιών της Δωδεκανήσου και κυρίως της «άγονης γραμμής», διαδικασία η οποία απαιτεί γνώση, σοβαρότητα, γενναιότητα και αποφασιστικότητα.
Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι μόνο σοβαρές, γενναίες και αποφασιστικές δεν είναι οι κινήσεις που γίνονται εκ μέρους της Κυβέρνησης δεδομένης της επιστροφής του πλοίου «Πρέβελης» στα εντός Δωδεκανήσου δρομολόγια, λίγες μόλις ημέρες από τότε που αντικαταστάθηκε απ’ το «Blue Star Διαγόρας».
Αρνούμαστε να διανοηθούμε ότι ήταν απαραίτητη και αναγκαία η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για να αντιμετωπιστεί πιο δραστικά και άμεσα το ζήτημα της κάλυψης της Αστυπάλαιας και των υπολοίπων νησιών του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσων μέσω της επανενεργοποίησης του πλοίου «Νήσος Κάλυμνος». Αυτονόητες είναι οι ανάγκες των νησιών για μια λειτουργική συγκοινωνία προς όφελος κατοίκων και επισκεπτών.
Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό κύριο Πλακιωτάκη να αγνοήσει τους ενδεχόμενους «υποβολείς» και να εξετάσει το ζήτημα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών μας με την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, έχοντας ως δεδομένο το γεγονός ότι οι νησιωτικές περιοχές έχουν ανάγκη από πάγιες λύσεις και όχι από ημίμετρα που μπορούν δυνητικά να κοστίσουν ακόμη και ζωές.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ