Η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα ώστε να ενεργοποιήσει την ειδική ρύθμιση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την αποζημίωση των αγροτών από τις ζημιές των ελαφιών

Με τίτλο «Δεν μπορούν να αποζημιωθούν οι αγρότες για τις ζημιές από τα ελάφια», έγινε πρώτη είδηση στα τοπικά ΜΜΕ την προηγούμενη εβδομάδα, η απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον κ. Μάνο Κόνσολα, βουλευτή της Συμπολίτευσης.

Όμως η αλήθεια είναι πως το ΥΠΠΑΤ, για άλλη μια φορά, πιάστηκε αδιάβαστο και αδιάφορο για τα προβλήματα των αγροτών της Ρόδου και ειδικά για το μεγάλο ζήτημα των ζημιών που προκαλούν τα ελάφια στις καλλιέργειες και στις περιουσίες τους.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε την ηγεσία του ΥΠΠΑΤ, αλλά και τους βουλευτές Δωδεκανήσου της ΝΔ, ότι με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε τροποποίηση του ν. 3877/2010, μέσω τροπολογίας που ψηφίστηκε το 2016 (Ν. 4424/2016, άρθρο 5) και προέβλεπε την κάλυψη με αποζημίωση των αγροτών «για ζημιές που προκαλούνται από άγρια ελάφια (Dama dama) στη φυτική παραγωγή της νήσου Ρόδου». Μάλιστα, η εν λόγω κάλυψη, είχε ενταχθεί στη μελέτη για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να τεθεί σε ισχύ, όπως προέβλεπε ο Νόμος.

Και ενώ όλα ήταν δρομολογημένα και παρά τις σχετικές τις δεσμεύσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Λυκουρέτζου, κατά τη διάρκεια συζήτησης σε Επιτροπή της Βουλής τον Ιούλιο του 2020, δεν έχει υπάρξει καμία μεταβολή στο καθεστώς αποζημίωσης των αγροτών της Ρόδου, προφανώς με ευθύνη της παρούσας Κυβέρνησης.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αντί να απαντάει ψευδώς σε ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ, καλό θα είναι να συνεχίσει με γοργούς ρυθμούς τη διαδικασία επίλυσης του προβλήματος που ορθά είχε ξεκινήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ του Νομού Δωδεκανήσου και που ταλαιπωρεί και ζημιώνει πολλούς αγρότες της περιοχής μας. Αρκετά με την επικοινωνία λοιπόν.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ