Κυριαρχία της Optima bank για το 2021, στις αγορές παραγώγων και εταιρικών ομολόγων στο Χρηματιστήριο Αθηνών

  • Μερίδιο 19,92% επί του συνολικού όγκου της αγοράς εταιρικών ομολόγων
  • Πρωτιά στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιώματα προαίρεσης του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με μερίδιο 29,80% και 51,92% αντίστοιχα.

 

 

Αθήνα, 20.01.2022

 

Η Optima bank διατήρησε για ακόμα μια χρονιά την ηγετική της θέση τόσο στην αγορά των ελληνικών εταιρικών ομολόγων διαπραγματεύσιμων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όσο και στην αντίστοιχη αγορά των παραγώγων.

 

Στα εταιρικά ομόλογα, η Optima bank επισφραγίζοντας την ηγετική της θέση στη συγκεκριμένη αγορά, κατέλαβε για το 2021 την πρώτη θέση στην κατάταξη των μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με το μερίδιό της να ανέρχεται σε ποσοστό 19,92% επί του συνολικού όγκου της αγοράς. Η τράπεζα, συμμετείχε στο σχήμα αναδοχής και των επτά (7) δημόσιων προσφορών που έλαβαν χώρα εντός του 2021 στο Χρηματιστήριο Αθηνών, από τις οποίες αντλήθηκαν σημαντικά κεφάλαια, συμβάλλοντας στη χρηματοδότηση υγειών επιχειρήσεων της χώρας.

 

Αντίστοιχα η τράπεζα διατήρησε την κυρίαρχη θέση της και στην αγορά παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών το 2021. Η Optima bank κατέλαβε την πρώτη θέση τόσο στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης όσο και στα δικαιώματα προαίρεσης του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με το μερίδιο της να ανέρχεται σε 29,80% και 51,92% αντίστοιχα. Σημαντική ήταν η δραστηριότητά της και στα υπόλοιπα παράγωγα δεικτών και μετοχών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθιστώντας την ως εκ των σημαντικότερων μελών της εν λόγω αγοράς.

 

Ο CEO της Optima bank, κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης σημείωσε σχετικά: “Στην Optima bank νιώθουμε δύο φορές περήφανοι για τις πρωτιές της τράπεζας στις αγορές εταιρικών ομολόγων και παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών για το 2021. Η πολύχρονη πείρα και η εξειδίκευση των ανθρώπων μας στις συγκεκριμένες αγορές, η φιλοσοφία μας ως τράπεζα και ο τρόπος λειτουργίας μας, αποτελούν τα βασικά συστατικά της επιτυχίας μας. Είμαστε σε θέση να συμμετέχουμε ενεργά σε δημοφιλείς πηγές εξασφάλισης κεφαλαίων για τις επιχειρήσεις, όπως τα εταιρικά ομόλογα, και παράλληλα να εξασφαλίζουμε επενδυτικές ευκαιρίες για τους πελάτες μας. Η πορεία που έχουμε χαράξει, δικαιώνει εμάς για τις προσπάθειές μας και τους πελάτες μας για την επιλογή και στήριξη που μας δείχνουν. Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος, αισιόδοξα και δυναμικά με στόχο η Optima bank να αποτελεί τράπεζα αναφοράς.”

 

 

Σχετικά με την Optima bank

Η Optima bank από την ίδρυσή της, έχει ως ξεκάθαρο στόχο να προσφέρει τη βέλτιστη τραπεζική εμπειρία, θέτοντας στον πυρήνα του σχεδιασμού της και συνολικά της λειτουργίας της τους πελάτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις. Αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, διαμορφώνει μία νέα τραπεζική φιλοσοφία τόσο στα καταστήματά της, όσο και στο ψηφιακό περιβάλλον, συστήνοντας τη σύγχρονη phygital εκδοχή της τράπεζας. Με σχέδιο και δυναμισμό, διαμορφώνει το πλαίσιο που θα την αναδείξει ως τράπεζα αναφοράς.

 

Η λειτουργία της Optima bank ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019, μετά από τη μεταβίβαση των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος και την ένταξή της στον Όμιλο Βαρδινογιάννη.  Σήμερα, η Optima bank διατηρεί έναν πολυμετοχικό χαρακτήρα, έχοντας διπλασιάσει την κεφαλαιακή της βάση, μετά την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που υλοποίησε το 2021. Πλέον η τράπεζα, με πολλαπλές βραβεύσεις στο ενεργητικό της, με ταχεία ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της, με σημαντική αύξηση των καταθετικών & δανειακών της υπολοίπων και με σταθερή λειτουργική κερδοφορία, κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία τόσο για τη δυναμική στήριξη των επιχειρήσεων όσο και συνολικά της ελληνικής οικονομίας.

 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ