Την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες της Ρόδου επισκέφθηκε η Ελευθερία Φτακλάκη

Δημόσιες υπηρεσίες της Ρόδου επισκέφθηκε η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Ελευθερία Φτακλάκη, στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας.

Η Ελευθερία Φτακλάκη επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Κεντρικό Λιμεναρχείο, την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου (και τα Τμήματα Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, Τροχαίας κλπ), συνομιλώντας με τους Διοικητές και με τα στελέχη για τα προβλήματα και τις ανάγκες των υπηρεσιών τους. Με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Μανώλη Καζαμία συζήτησαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. σε ανθρώπινο δυναμικό, λόγω μάλιστα και των αυξημένων υποχρεώσεων αστυνόμευσης την καλοκαιρινή περίοδο.

Κοινή συνισταμένη η υποστελέχωση των υπηρεσιών, γεγονός που οδηγεί αφενός στη μείωση της παραγωγικότητας και αφετέρου στην κόπωση του προσωπικού, ενώ ήδη ξεκίνησε η τουριστική περίοδος με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες.

Στην Π.Υ. είχε εκτενή συζήτηση με τον Διοικητή κ. Κρασά όπου στα ζητήματα που τέθηκαν, είναι η ανάγκη βελτίωσης των εγκαταστάσεων, αλλά και μεταστέγασης, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου χρειάζεται επιτακτικά τη δημιουργία νέων δομών εκτός πόλης, όπως και το Πρωτοδικείο Ρόδου λόγω σοβαρών προβλημάτων στους χώρους όπου στεγάζεται. Τέλος, η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός του επιχειρησιακού εξοπλισμού αποτελεί ένα οριζόντιο αίτημα για τις απαραίτητες και επείγουσες ανάγκες.

Σε αυτά τα προβλήματα, το πρόγραμμα διακυβέρνησης 2023-2027 αποτυπώνεται με προτάσεις στη θεματική ενότητα Ισχυρά Δωδεκάνησα για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. Στη νέα διακυβέρνηση της ΝΔ, το διακύβευμα αφορά στην υλοποίηση πολιτικών που θα επιλύσουν χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα νησιά μας. «Η στήριξη και η αδιάλειπτη συνεργασία μας θα συνεχιστεί με ένα στόχο, οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες μας να νιώθουν ασφαλείς», σημείωσε μεταξύ άλλων η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ