Ανοικτή Πρόσκληση παρουσίασης της Προγραμματικής Σύμβασης για την «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΡΟΔΟΥ»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γεώργιος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και της Υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου και Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ), σας προσκαλούν την 05η Μαΐου 2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00, στην παρουσίαση της Προγραμματικής Σύμβασης για την «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΡΟΔΟΥ», στον Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου στη Μεσαιωνική πόλη. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως ακολούθως:

18:45: Πέρας Προσέλευσης.

19:00: Γεώργιος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

19:20: Αντώνιος Β. Καμπουράκης, Δήμαρχος Ρόδου.

19:40: Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης: «Ο Δήμος Ρόδου ως πυλώνας προστασίας και ανάδειξης του μνημειακού συνόλου της Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου – Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης 2023 – 2033».

20:20: Μαρία Μιχαηλίδου, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου: «Η συμβολή του ΥΠΠΟΑ στον επανασχεδιασμό της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης  “Προστασία και Ανάδειξη της Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου, 2023- 2033”».

20:40: Παναγιώτα Ψαρρή, Αρχαιολόγος, Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου: «Η Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου: από το ιστορικό παρελθόν στη σύγχρονη πραγματικότητα».

20:55: Κατερίνα Μανούσου-Ντέλλα, Αρχιτέκτων, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Μελετών και Έργων Υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου: «Οι κοινωνικές προϋποθέσεις στη διαχείριση των μνημειακών χωρών της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου. Μία αναδρομή».

21:10: Νικολέτα Διβάρη-Βαλάκου, Πρόεδρος Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ).

21:20: Πέρας Εκδήλωσης.

Για τη διευκόλυνση της παρουσίας των πολιτών στην παρουσίαση, θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στο λιμένα της Ακαντιάς και δωρεάν μεταφορά με mini bus και ηλεκτροκίνητα οχήματα από την πύλη της Σύμης από τις 18.30 έως και το πέρας της εκδήλωσης.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ