O Γιάννης Παππάς στον Νάσο Ρόγκα: Εργαζόμαστε με γνώμονα το συμφέρον στα νησιά μας.

Στο Πρώτο Ραδιόφωνο της Ρόδου και τον Νάσο Ρόγκα μίλησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς. Ο . Παππάς αναφέρθηκε σε μία σειρά συναντήσεων που έκανε με τους αρμόδιους υπουργούς για θέματα που αφορούν την Δωδεκάνησο.

Ποιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Παππάς τόνισε ότι εργαζόμαστε εντατικά για τα νησιά μας και τον κόσμο που μένουν σε αυτά. Αναφερόμενος στην εξαίρεση που πέρασε στο υπουργείο μεταφορών και υποδομών για την Ρόδο και την Κώ για την ΔΕΣ ΡΟΔΑ, προκειμένου να μείνουν εκτός από το νομοσχέδιο που δρομολογείται για τις συγκοινωνίες στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Να τονίσουμε ότι η επιτυχία ήρθε διότι ότι η επιχείρηση στην Ρόδο και στην Κώ έχει λειτουργήσει υπέροχα και αυτό γίνεται όπλο στα χέρια μας προκειμένου να παλέψουμε για να έχουμε προνόμια. Η σημασία και η αξία είναι ότι έχουμε υπέροχους ανθρώπους σε αυτές τις υπηρεσίες. Κρατάμε ψηλά το servis το οποίο έχουμε στις συγκοινωνίες μας έτσι ώστε οι πολίτες αλλά και οι τουρίστες που κατα χιλιάδες χρησιμοποιούν τις τα μέσα να είναι ευχαριστημένοι.

Το επόμενο βήμα για την ΔΕΣ ΡΟΔΑ έιναι η ενίσχυση της επιχείρησης μέσα από ένα πρόγραμμα που θα βγάλει το υπουργείο. Υπήρξε θετική ανταπόκριση από τον Υφυπουργό κ. Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του και πραγματικά ήταν μία υπέροχη συνάντηση.

Ένα ακόμα βήμα το οποίο είναι σημαντικό και μεγάλο το οποίο έχει συζητήσει ο Δήμαρχος της Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης και με τον υφυπουργό αλλά και τον κ. Βορίδη είναι πάρουμε στελεχιακό δυναμικό για την επιχείρηση κάτι που το έχει πραγματικά ανάγκη.

Στην συνέχει αο κ. Παππάς αναφέρθηκε σε μία ακόμα επιτυχημένη προσπάθεια που έγινε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και είναι η ειδική διάταξη του Υπουργείου Υγείας, όπου προστίθενται στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως άγονες και προβληματικές λόγω κοινωνικών, γεωγραφικών συγκοινωνιακών και οικιστικών τους συνθηκών η Ρόδος, η Αρχάγγελος και ο Έμπωνας.

Η Ελληνική Κυβέρνηση παρέχει μία σειρά κινήτρων, για την επιτυχή επάνδρωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων μας. Πιο συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα στους μόνιμους ιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι υπηρετούν σ αυτά τα νοσοκομεία, να αιτούνται μεταθέσεως, μετά την παρέλευση τριετούς υπηρεσίας και όχι πενταετούς. Ακόμα, να προσμετράτε η υπηρεσία των επικουρικών ιατρών στο 5πλό στις άγονες περιοχές.

Επιπλέον για τις άγονες και προβληματικές περιοχές, οι επικουρικοί να προσλαμβάνονται για τριετία με δυνατότητα διετούς ανανέωσης. Τέλος, να πληρώνονται περισσότερες από τις 11 εφημερίες και γενικότερα να οι γιατροί στις περιοχές αυτές να αμείβονται καλύτερα.

Το θέμα της υγείας είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και να το αντιμετωπίσουμε αλλά δυστυχώς έρχεται η αντιπολίτευση και το χτυπάει ενω γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα προβλήματα των γιατρών, των νοσοκομείων μας. Δεν υπάρχουν γιατροί στην Ελλάδα, οι επιστήμονές μας φεύγουν στο εξωτερικό προκειμένου εκεί να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο. Ένα πολύ καλύτερο μισθό για ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Αδειάσανε τα νησιά μας από τους γιατρούς και αύριο δεν θα έχουμε γιατρούς στα νοσοκομεία της Αθήνας. Περάσαμε λοιπόν μία διάταξη που δίνει την δυνατότητα στους γιατρούς μας να έρθουν με μετάθεση είτε με μετακίνηση. Είναι δεδομένο ότι αυτή η διάταξη θα τους λύσει τα χέρια.

Στο πλαίσιο των επαφών του στην Αθήνα ο βουλευτής συναντήθηκε με τον κ. Μπρατάκο, τον κ. Αμυρά για το θέμα των ελαφιών και τον γενικό γραμματέα τον κ. Αραβώση.

Στο θέμα που ταλανίζει την Ρόδο και είναι τα ελάφια ο βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει.

Για το θέμα των ελαφιών συναντήθηκα με τον κ. Αμυρά ο οποίος σύντομα θα επισκεφθεί το νησί της Ρόδου προκειμένου να επιβλέψει τις εργασίες περίφραξης οι οποίες θα γίνουν σε κομβικά σημεία.

Αναφερόμενος ο Γιάννης Παππάς στην απόφαση που έβγαλε το δικαστήριο για τους 56 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ τόνισε.

Κάθε απόφαση δικαστηρίου είναι απόλυτα σεβαστή από εκεί και πέρα θα πρέπει εμείς οι βουλευτές να κάνουμε μία συνάντηση με τον Δήμαρχο τον κ. Καμπουράκη και να βρούμε λύσεις για την επόμενη ημέρα των ανθρώπων αυτών.

Ακούστε όλη την συνέντευξη του Γιάννη Παππά εδώ.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ