Με υποκριτικές συγγνώμες δεν καλύπτονται οι εγκληματικές ευθύνες για τις καταστροφές από τον καιρό

Ο λαός να στοχεύσει τον πραγματικό υπεύθυνο και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του

Με τις υποκριτικές συγγνώμες που ακούγονται και τις αποζημιώσεις εξαγοράς δεν συγκαλύπτονται οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για τις επαναλαμβανόμενες καταστροφές από τα φυσικά φαινόμενα, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση της ΕΡΤ1.

Το αστικό κράτος είναι επιλεκτικό, ικανότατο να τσακίζει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να παραδίδει γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους και ανίκανο να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή, στην εποχή του 21ου αιώνα που ζούμε, όπως ανέφερε.

Σημείωσε, πως και τα τελευταία γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι οι προτεραιότητες του κράτους, όλων των κυβερνήσεων, αλλά και των τοπικών οργάνων, περιφερειακών και δήμων δεν είναι οι απαραίτητες υποδομές για να παρεμβαίνουν έγκαιρα και αποτελεσματικά, ώστε να μειώνουν τις επιπτώσεις των φυσικών φαινομένων στη ζωή του λαού.

Επίσης, ανέδειξε ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν μπορούν να προστατεύσουν τη ζωή του λαού, σημειώνοντας ότι η Αττική Οδός που είναι ένας σύγχρονος αλλά και πανάκριβος δρόμος, δεν έχει καμία τέτοια υποδομή, γιατί έχει κόστος. Το ίδιο ισχύει και σε άλλους αυτοκινητόδρομους που δεν έχουν ούτε αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία δεν έγιναν, επειδή είχαν κόστος. Το ίδιο ισχύει και για τον ιδιωτικοποιημένο – από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – σιδηρόδρομο που δεν μπορούσε να λειτουργήσει εν μέσω χιονιά. Ολες οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνη για τις ιδιωτικοποιήσεις, με τις εταιρείες να θησαυρίζουν ακόμα και από τις αποζημιώσεις που λαμβάνουν για «διαφυγόντα κέρδη», σημείωσε.

Ο λαός να στοχεύσει τον πραγματικό υπεύθυνο, να πάρει την υπόθεση της προστασίας της ζωής στα χέρια του, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, κατέληξε ο Ν. Καραθανασόουλος.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ