ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Επέκταση των δρομολογίων για να βελτιωθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κω με τα μικρά νησιά του Βορείου Συγκροτήματος»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατέθεσε ως αναφορά το αίτημα του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κω για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του βόρειου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου με την Κω τη χειμερινή περίοδο, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Πρωτοδικείου Κω.

Τονίζεται ότι οι κάτοικοι  νησιών όπως  της Πάτμου και της Λέρου και όλων των βόρειων μικρών νησιών, για να παραστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο που συνεδριάζει κάθε  Παρασκευή στην Κω, θα πρέπει να αναχωρήσουν από το σπίτι τους το βράδυ της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και να επιστρέψουν τα ξημερώματα του Σαββάτου, αφού δεν υπάρχουν δρομολόγια για να τους εξυπηρετούν.

Αυτό σημαίνει ότι όλες αυτές τις ημέρες θα πρέπει να παραμείνουν στην Κω, με ό, τι αυτό συνεπάγεται ως οικονομική επιβάρυνση.

Ο Μάνος Κόνσολας στηρίζει την πρόταση για την επέκταση του δρομολογίου της Τετάρτης από τον Πειραιά για την Κω, προκειμένου να προσεγγίζει την Πάτμο και τους Λειψούς και το ίδιο να ισχύει και για την επιστροφή.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ