Δημήτρης Τσίκκης: Ο χειμώνας στην ΔΕΥΑΡ θα είναι ένας οργασμός προετοιμασίας για την νέα σεζόν.

Στον Νάσο Ρόγκα και το Πρώτο Ραδιόφωνο μίλησε  ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης  για την απόφαση του Δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη να αναλάβει την ΔΕΥΑΡ από ένα πολύ πετυχημένο πόστο αυτό της ΔΕΣ ΡΟΔΑ.

Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης ανεφερε:

Είναι πράγματι συγκινητικό Ένθεν και ένθεν, πρώτα γιατί αφήνω μια επιχείρηση στην οποία αφιέρωσα πολύ χρόνο και θεωρώ ότι κάναμε κάποια πράγματα, την βγάλαμε από το τέλμα των τελευταίων χρόνων και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να κατηγορήσω καμία προηγούμενη διοίκηση. Εμείς έτυχε να έχουμε τον χρόνο, τον οποίο εκμεταλλευθήκαμε,  είναι αυτό που λένε ότι στην κρίση είναι οι ευκαιρίες, είχαμε δηλαδή το 2020, αμέσως, 5 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας ήρθε το πρώτο lock down οπότε καταφέραμε να συμμαζέψουμε την επιχείρηση, να την ανανεώσουμε να την βάλουμε στις νέες τεχνολογίες.

Εκμεταλλευθήκαμε στο έπακρο αυτά τα δύο έτη τα προηγούμενα το 21 περισσότερο, λιγότερο το 20 και αναβαθμίσαμε την επιχείρηση.

Χωρίς την βοήθεια, της συνεργασίας των συνεργατών μου στην ΔΕΣ ΡΟΔΑ, όλη αυτή η δουλειά ήταν πραγματικά αδύνατον να γίνει. Δεν θα πετυχαίναμε το αποτέλεσμα το οποίο σήμερα στην ΔΕΣ ΡΟΔΑ έχουμε.

Ήταν μία δουλειά η οποία ήταν συλλογική και απέδωσε αυτό που είχαμε προγραμματίσει και έχουμε προγραμματίσει.

Φαντάζομαι η νέα διοίκηση σίγουρα θα ακολουθήσει το πρόγραμμα επενδύσεων που έχουμε καθώς και το πρόγραμμα αναβαθμίσεων. Ο Κάθε ένας βέβαια θα κάνει ότι νομίζει καλύτερο και σε καμία περίπτωση δεν θα υποδείξουμε εμείς. Να θυμάστε όμως ότι όλο αυτό που έγινε επί προεδρίας μου δεν είναι δουλειά ενός.

Είναι δουλειά και ώρες πολλές και ξενύχτια με τους συνεργάτες μου όχι πολλούς αυτούς τους λιγοστούς

Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ είναι επιχείρηση η οποία έχει μόνο δέκα άτομα διοικητικό προσωπικό, στηρίζεται δηλαδή στο τεχνικό προσωπικό και στους οδηγούς.

Καταφέραμε και φτιάξαμε τις σχέσεις μας, προσπαθούν οι άνθρωποι να είναι περισσότερο επαγγελματίες από ότι ήταν πριν.Είναι και ένα επάγγελμα το οποίο έχει πολύ μεγάλη πίεση. Ακόμα και όταν ο οδηγός ανταλλάξει μία κουβέντα με τον επιβάτη δεν σημαίνει ότι είναι κακός ο οδηγός, είναι η φύση της δουλειάς τέτοια, είναι το μέσο μαζικής μεταφοράς.

Μην ξεχνάμε ότι ο οδηγός είναι πολλές ώρες μέσα στους δρόμους, την κίνηση και την ταλαιπωρία.

Ο Δημήτρης Τσίκκης για το κυκλοφοριάκό

Το κυκλοφοριακό χάος, ειδικά το καλοκαίρι, είναι πολύ μεγάλος παράγοντας στην ψυχολογία ενός οδηγού.

Θυμάμαι πριν αναλάβω την ΔΕΣ ΡΟΔΑ έλεγα, αμάν αυτό το λεωφορείο μπροστά μου, μου έφταιγε κάθε λεωφορείο.

Τώρα όμως που εξειδίκευσα  μπορώ να ξεχωρίσω αν αυτό το λεωφορείο μπροστά είναι τις ΔΕΣ ΡΟΔΑ ή είναι τουριστικό.

Πλέον μπορώ να ξεχωρίσω αν η κίνηση οφείλεται 100% στην κίνηση των λεωφορείων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ ή ο οδηγός πρέπει να εκδώσει εισιτήριο  για να μην ταξιδεύουν οι επιβάτες δωρεάν όπως γίνεται και το γνωρίζουμε όλοι στην Αθήνα.

Είναι τα τουριστικά λεωφορεία, είναι τα ταξί, είναι τα rent a car, είναι τα φορτηγά τροφοδοσίας και δυστυχώς, η Ρόδος μας έχει έναν δρόμο να πηγαίνεις στην πόλη και έναν για να έρχεσαι ειδικά στην δυτική μεριά γιατί αν μιλήσουμε για την  νότια ανατολική δεν έχουμε την ίδια κατάσταση.

Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε ότι το κυκλοφοριακό κομφούζιο εντοπίζεται σε όλα τα νησιά πάντα το καλοκαίρι.

H μετακίνηση στην ΔΕΥΑΡ

Προς το παρόν δεν έχω απόλυτη άποψη για την ΔΕΥΑΡ. Έχω καταφέρει να συναντηθώ με το ένα τρίτο  των υπηρεσιακών του οργανισμού.

Θα πω ότι για μένα η ΔΕΥΑΡ είναι ένα γνώριμο κομμάτι που δεν το φοβάμαι, ένα κομμάτι που το δούλεψα από το 2014 μέχρι το 2017 και τολμώ να πω ότι τα ίδια προβλήματα και τα ίδια τηλέφωνα που είχα όταν αποχώρισα από αυτή τα ίδια προβλήματα και τα ίδια τηλέφωνα συναντώ και τώρα που έχουμε 2022.

Είπα και θα το ξαναπώ ότι δεν θα ακυρώσω την προεδρία κανενός.

Θεωρώ όμως στοχεύμενα, ότι,θα πρέπει η περίοδος του χειμώνα να είναι περίοδος προετοιμασίας και μάλιστα οργασμού προετοιμασίας για το επερχόμενο καλοκαίρι.

Δεν μπορείς να προγραμματίσεις ούτε να κατασκευάσεις μέσα στο καλοκαίρι.Πρέπει να είσαι έτοιμος.

Έχουμε έξι μήνες μπροστά μας μέχρι την ΄τουριστική περίοδο. Μπορεί και λίγο περισσότερο γιατί η αύξηση της ζήτησης είναι μετά τον Μάιο συνήθως να προετοιμαστούμε και να μην έχουμε τα προβλήματα πουν έν μέρη έχουνε λυθεί.

Για τα προβλήματα σε περιοχές που δεν έχουν νερό.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στους Πεύκους, στην Λίνδο, τα λοθιάρικα της Λάρδου, κυριώς δηλαδή η Νότια Ρόδος.

Να πούμε ότι τα προβλήματα αυτά δεν έγιναν γιατί κάποιοι αμέλησαν ή έδωσαν προτεραιότητες αλλού, είναι γιατί κάθε χρόνο στην Νότια Ρόδο ανοίγουν χίλιες καινούριες κλίνες.

Όταν έφυγα από τη ΔΕΥΑΡ το 2017 κάναμε μία καταγραφή σκεπτόμενοι  πως είναι δυνατόν σε ένα χρόνο μέσα να μην φτάνει το νερό της Καλάθου, διαπιστώσαμε ότι έγινε ένας νέος οικισμός και κατασκευάστηκαν 40 νέες πισίνες.

Η ΔΕΥΑΡ λοιπόν πρέπει να είναι έτοιμη.

Θα φέρουμε το νερό από το φράγμα στην Νότια Ρόδο, δεν ξέρω πόσο εφικτό θα είναι να προχωρήσουν τα πράγματα μέσα στο χειμώνα σίγουρα όμως δεν θα έχουν τελειώσει. Άρα, εμείς πρέπει με τις προηγούμενες λύσεις, των γεωτρήσεων, τής ανακατασκευής των δικτύων, της ανακατανομής του νερού που πηγαίνει στα χωριά ή πηγαίνει για άρδευση. Αυτά πρέπει να κάνουμε για να είμαστε έτοιμοι για το καλοκαίρι του 2023.

Δεν με τρομάζει το νέο πόστο της ΔΕΥΑΡ, θεωρώ ότι θα δώσω και εκεί τον εαυτό μου και με την συνεργασία των ανθρώπων  που την πλειονότητα τους τους γνωρίζω με το μικρό τους όνομα, γιατί όταν μένεις εκεί 3 χρόνια, οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιούνται.

Όταν κάτι το αγαπάς δεν γίνετε να το φοβάσαι.

Αν χρειαστεί να σπάσουμε αυγά θα το κάνω. Αν και έχω την φήμη του απότομου μου λένε το αντίθετο.Τώρα που φεύγω από την ΔΕΣ ΡΟΔΑ οι συνεργάτες μου μου λένε όταν ήρθες φοβηθήκαμε, τώρα οι άνθρωποι πράγματι κατάλαβαν ότι ήρθα για να προσφέρω στην επιχείρηση σε συνεργασία με τους εργαζόμενους.

Εγώ σαν Δημήτρης Τσίκκης έχω ένα μότο

Κύριοι εγώ είμαι περαστικός από εδώ, εσείς έχετε να αλλάξετε πολλούς προέδρους, εσείς θα πάρετε σύνταξη από εδώ. Εσείς λοιπόν πρώτοι πρέπει αν σκύψετε πάνω από τα προβλήματα της επιχείρησης είτε αυτή λέγεται ΔΕΥΑΡ είτε αυτή λέγετε ΔΕΣ ΡΟΔΑ.Δικιά σας η επιχείρηση, από εδω βγάζετε το ψωμί σας.

Είχα στεναχωρηθεί το 2017 όταν αποχώρησα από την ΔΕΥΑΡ, ήταν η πρώτη φορά που είχα αναλάβει θέση  εκλεγμένου και διορίστηκα κάπου. Είχα ενδόμυχα την σκέψη ότι θα έπαιρνα σύνταξη από την ΔΕΥΑΡ κάπως έτσι τότε το έβλεπα.

Σχετικά με τις εκλογές ο Δημήτρης Τσίκκης αναφέρει.

Όποτε και αν γίνουν η θέση μου είναι δίπλα στο πλευρό του Αντώνη Καμπουράκη.

 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ