Υπογράφηκε για πρώτη φορά τοπική κλαδική συλλογικη σύμβαση εργασίας επισιτισμού νήσου Ρόδου

Σήμερα  στη Ρόδο,το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων-Επισιτισμού Ρόδου  μετά των νομίμων αντιπροσώπων αυτού προέδρου Αθανασίου Σταμούλλη και  αντιπροέδρου Φώτιου Σκαλτσά παρουσία του προέδρου του Εργατικού κέντρου Ρόδου Παναγιώτη Εγγλέζου ,συναντήθηκε και υπέγραψε σύμβαση εργασίας με τους νόμιμους αντιπροσώπους του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου-Δωδεκανήσου πρόεδρο Ιωάννη Κλούβα και Γεν.γραμματέα Ζουρούδη Σταύρο,για τους όρους εργασίας των εργαζόμενων στα επισιτιστικά καταστήματά επιχειρήσεις της νήσου Ρόδου.

Η σύμβαση αυτή υπογράφεται για πρώτη φορά στο νησί μας και εμπεριέχει  ευνοϊκούς όρους   και υψηλές αμοιβές για τους εργαζόμενους  καθώς και πλήθος ρυθμίσεων που αποσκοπούν να βάλουν τέλος στο θολό τοπίο των επισιτιστικών επιχειρήσεων όπως αυτό υπήρχε μέχρι πρότινος λόγω απουσίας κάποιας ορισμένης σύμβασης.

Άλλωστε αμφότερες οι πλευρές έθεσαν όλα αυτά τα ζητήματα επί ‘τάπητος’ και αποφάσισαν από κοινού ότι μέσω αυτής της σύμβασης ξεκινά μια νέα εποχή στο  γενικότερο χώρο της εστίασης για τον τόπο μας με σεβασμό στον εργαζόμενο και τους μοχθους αυτού.

Η σύμβαση αυτή είναι υποχρεωτική για τα μέλη και των δύο Σωματείων και τις προσεχείς μέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία για να καταστεί γενικώς υποχρεωτική.Η έναρξη της καθορίζεται με αναδρομική ισχύ από την 1 Απριλίου του τρέχοντος έτους και θα έχει χρονική ισχύ για 2 χρόνια.

Ένα καλό πρώτο βήμα για την καλυτέρευσή των αμοιβών και των όρων εργασίας για την παρούσα σαιζον αλλά και των μελλοντικών έγινε όμως δεν σταματάμε εκεί.Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων-Επισιτισμού Ρόδου με συνοδοιπόρο το εργατικό κέντρο Ρόδου θα εξακολουθεί να παλεύει μέσα και έξω από τους χώρους εργασίας για καλύτερες συνθήκες, καλύτερες αμοιβές για υγιεινή και ασφάλεια ,για αξιοπρέπεια, για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων.

Η σαιζόν ξεκίνησε οι δράσεις κλιμακώνονται,δεν αφήνουμε κανένα απροστάτευτο! Έπεται συνέχεια…

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ