Δράσεις για την Τρίτη Ηλικία πραγματοποιούνται στα χωριά από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου

Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου  Ιαλυσού. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου (Τμήμα Προστασίας της Τρίτης Ηλικίας) με μέριμνα του Αντιδημάρχου Γεωργίου Τριάντου και της προϊσταμένης του ΚΑΠΗ Ρόδου Σοφίας Μαντικού, σε συνεργασία  με τη δομή Βοήθεια στο Σπίτι, τους Διασώστες Ρόδου,  τη Δημοτική  Κοινότητα Ιαλυσού και την πρόεδρο, Στεφανία Στάγκα, υλοποίησε για πρώτη φορά  ειδική δράση για την Τρίτη Ηλικία στην οποία συμμετείχε επίσης η ψυχολόγος Μαρία Καρακατσάνη και παραβρέθηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της Δ.Ε. Ιαλυσού, Μιχάλης Καφετζής.

Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκαν:

  1. Μετρήσεις σακχάρου και πίεσης

2.Ομιλία από την Κοινωνική Λειτουργό για θέματα Τρίτης Ηλικίας

3.Ασκήσεις από Γυμναστή για ενδυνάμωση μυών

4.Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τους Διασώστες Ρόδου

5.Ενημέρωση για το πως γίνεται σωστά η μέτρηση σακχάρου και πίεσης

6.Συζήτηση με θέμα: Η μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία.

Ευχαριστίες εκφράζονται προς την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού Στεφανία Στάγκα για τη βοήθειά της στον συντονισμό της εκδήλωσης και τον Ιερέα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού, Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ για την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις για την Τρίτη Ηλικία που πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, ξεκίνησαν από τα Αφάντου. Η αντίστοιχη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Αφάντου, όπου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αφάντου, Γιώργος Μπακίρης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Αφάντου & Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, Βασίλης Παπαοικονόμου.

Για τη φιλοξενία και την παραχώρηση της αίθουσας εκφράζονται ευχαριστίες προς τον Διευθυντή του ΓΕΛ Βενέτη Θωμίδη και τον πρόεδρο της Κοινότητας Μπακίρη Γιώργο.

Επόμενος Σταθμός είναι η Κρεμαστή την Πέμπτη 27 Απριλίου (στο χώρο του πνευματικού κέντρου).

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ