Β. Καλοπήτας από τα Απόλλωνα: Η αποκέντρωση δομών και οι αναβαθμισμένες κοινότητες, βασικοί πυλώνες του προγράμματός μας

Η δαιδαλώδης γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται και τα προβλήματα που προκαλεί στην καταβολή της πάγιας εντολής στις τοπικές κοινότητες, αποτελώντας τροχοπέδη για την αξιοποίηση των κονδυλίων, αναδείχθηκαν κατά τη συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Ρόδου Βάιου Καλοπήτα με τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Απολλώνων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου, που συνοδευόταν από τα μέλη της παράταξής του Μιχάλη Βιτζηλαίο, Βίκυ Γέροντα και Αναστάσιο Χατζηνικολού, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Απολλώνων Μάκη Λαγογιάννη, τον αντιδήμαρχο Σάββα Χριστοδούλου και τα μέλη Δέσποινα Τσοπανάκη, Βασίλη Πιπέρη και Στέργο Πλάτση για όλα τα ανοικτά ζητήματα της δημοτικής κοινότητας.

Όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο των Απολλώνων, πολλές κοινότητες δεν αξιοποιούν τα κονδύλια της πάγιας προκαταβολής λόγω της πολυπλοκότητας των διαδικασιών που απαιτούνται για την εκταμίευση και αυτό αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα για την αντιμετώπιση ακόμα και των πιο απλών προβλημάτων της καθημερινότητας.

Όπως εξήγησε ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Βάιος Καλοπήτας, η δημοτική κίνηση «Μαζί για τη Ρόδο», ως δημοτική αρχή θα εκχωρήσει αρμοδιότητες και πόρους στα τοπικά συμβούλια για να μπορούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα της καθημερινότητας στην περιοχή τους χωρίς να περιμένουν την έγκριση της κεντρικής διοίκησης του Δήμου. «Η αποκέντρωση δομών και οι αναβαθμισμένες κοινότητες αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της δημοτικής κίνησης “Μαζί Για τη Ρόδο”. Στόχος μας είναι η Ρόδος να γίνει ένα σύγχρονο νησί και ένα σύγχρονο νησί απαιτεί και ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας», δήλωσε ο κ. Βάιος Καλοπήτας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ετέθησαν από τα μέλη του τοπικού συμβουλίου και ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον σημαντικό ρόλο της δημοτικής κοινότητας Απολλώνων που λειτουργεί ουσιαστικά ως ένα παρατηρητήριο πολιτικής προστασίας για έναν από τους μεγαλύτερους δασικούς πνεύμονες του νησιού.

Οπως επισημάνθηκε, τα Απόλλωνα αποτελούν ιδανική περιοχή για εναλλακτικό τουρισμό ωστόσο απαιτείται εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Επιπλέον, ετέθη και το ζήτημα της αναβάθμισης του κτηρίου που στεγάζει το δημοτικό σχολείο Απολλώνων για το οποίο απαιτούνται μια σειρά από παρεμβάσεις προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών με τον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου να σημειώνει ότι τα περισσότερα σχολικά κτήρια στο νησί βρίσκονται σε κακή κατάσταση εξαιτίας της παλαιότητας και σημείωσε ότι παρότι η δημοτική αρχή θα μπορούσε μέσω του ΕΣΠΑ να εξασφαλίσει κονδύλια για την ενεργειακή τους αναβάθμιση, δεν έχει δρομολογήσει καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ