Τους δώσαμε λεφτά, τους δώσαμε και βουλευτική ασυλία. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με βουλευτική απληστία.

Ο ένας είναι βουλευτής και παίρνει τα σπίτια του κοσμάκη. Ο άλλος είναι βουλευτής και τσεπώνει (και) 400.000 χιλιάρικα από το Δημόσιο και η τρίτη είναι βουλεύτρια και παίρνει μόνο + 62.000 ως δικηγόρος του ΕΦΚΑ. Ομοίως και άλλη μία του ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε όμως μόνο + 7.000. Και όλοι αυτοί είναι δικηγόροι, που πάει να πει ότι τους νόμους και το σύνταγμα τα παίζουν στα δάχτυλα. Παραδεχτήκαμε όλοι πως η Δημοκρατία είναι ακριβό πολίτευμα. Δεχτήκαμε οι εκπρόσωποί μας να πληρώνονται καλά αλλά για να μην είναι επιρρεπείς σε άλλες πιέσεις. Αλλά εδώ το παραχέσανε (και με το συμπάθειο δηλαδή).
Και πού να δείτε άμα πάτε παραέξω, στας Ευρώπας, και μάθετε πως η Ούρσουλα (φορ ντερ Λάιεν) παίρνει πάνω από 1.000 τη μέρα και πως οι ευρωβουλευτές (και η Καϊλή) πήραν μηνιαία αύξηση 700 ευρώ, όσο πιθανώς είναι ο δικός σου μισθός.
Τους δώσαμε λεφτά, τους δώσαμε και βουλευτική ασυλία. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με βουλευτική απληστία.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ