Συνάντηση της υποψήφιας Βουλευτή ΝΔ Ελευθερίας Φτακλάκη με το ΕΒΕΔ, το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδ/σου και τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου

Η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Ελευθερία Φτακλάκη, συναντήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου με τον Πρόεδρο Γιάννη Πάππου, τον Β’ Αντιπρόεδρο του ΕΒΕΔ Γιώργος Αντώνογλου, τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Κώστα Ζωγραφίδη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Νίκο Κωστάκη και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΣΡ Κώστα Σπανό.
Η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου ενημερώθηκε αναλυτικά από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη εργασίας, για τους στόχους, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, που θα λαμβάνει υπ’ όψιν της τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνει η νησιωτικότητα σε όλους τους επιμέρους τομείς. Σημειώνεται ότι το Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με 24.178 ενεργά μέλη (1/5/2022],κατανεμημένα ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας τους στα τέσσερα (4) Τμήματα: Εμπορικό, Μεταποίηση, Υπηρεσιών, Τουριστικό, έχει καταθέσει προτάσεις μας για την επόμενη μέρα των επιχειρήσεων, μετά την πανδημία και με την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, επιμένοντας στην επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. σε όλη τη Δωδεκάνησο, ως αναγκαίο εργαλείο για την επανεκκίνηση της νησιώτικης οικονομίας.
Παράλληλα για το μηδενικό φορολογικό συντελεστή για επιχειρήσεις μονίμων κατοίκων που δραστηριοποιούνται σε μικρά νησιά, όπως Καστελλόριζο, Αγαθονήσι, Ψέριμο, Αρκιοί, Μαράθι και Τέλενδο για προϊόντα και υπηρεσίες, εκσυγχρονισμό του επιδόματος ανεργίας και μετατροπή του σε ένα σύγχρονο εργαλείο επιδότησης εργασίας, στην επιτάχυνση προγραμμάτων εκσυγχρονισμού επιχειρήσεων, Ίδρυση και λειτουργία σχολών εξειδίκευσης ακολουθώντας το παράδειγμα της Επαγγελματικής Σχολής Κατάρτισης (ΕΣΚ], θέσπιση μαθήματος «τουρισμού» στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μετατροπή των δύο Ανώτερων Σχολών του Υπουργείου Τουρισμού (ΑΣΤΕ Ρόδου και ΑΣΤΕ Αγίου Νικολάου) σε πραγματικά “hotel schools”.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το ΔΣ του ΕΒΕΔ στις πρωτοβουλίες του φορέα για την ανάπτυξη των τουριστικών λιμένων και αύξηση θέσεων ελλιμενισμού σκαφών, με την καταγραφή του δικτύου και την αναβάθμιση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής, ενώ τέλος υπογραμμίστηκαν και τα σημεία των προτάσεων για τις επιχειρήσεις, όπως μείωση ασφαλιστικών εισφορών, έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των νησιών και κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου επιχειρήσεων στα νησιά, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των επιχειρήσεων στα νησιά εντός του 2023.
Η κα Φτακλάκη δεσμεύθηκε στη στήριξη των θέσεων και στόχων των οικονομικών φορέων σε κάθε επίπεδο διοίκησης για τα δίκαια αιτήματα της Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ