ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Μεγάλες ευκαιρίες και προοπτικές ανάπτυξης για την ελληνική αλιεία»

Τα προβλήματα και οι νέες μεγάλες ευκαιρίες που διανοίγονται για την ελληνική αλιεία, θα συζητηθούν στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής μετά από πρόσκληση του Προέδρου της και Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα προς τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Σίμο Κεδίκογλου.

Ο Μάνος Κόνσολας είχε σχετική συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον κ. Κεδίκογλου τον οποίο ενημέρωσε για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς στο νησιωτικό χώρο από την παράνομη δραστηριότητα τουρκικών αλιευτικών, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων που προορίζονται για την ανάπτυξη της αλιείας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Μπροστά μας έχουμε μια μεγάλη και σημαντική ευκαιρία: να αξιοποιήσουμε τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ αλλά και ένα σύνολο πόρων που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής αλιείας.

Οι πόροι μέσα από το Ε.Π. «Αλιεία, Θάλασσα και Υδατοκαλλιέργεια» μπορούν να χρηματοδοτήσουν:

-την ενίσχυση της ελληνικής παράκτιας αλιείας.

-τη διαχείριση των αλιευτικών αποθεμάτων.

– βιωσιμότητα των υδατοκαλλιεργειών

-τη μεταποίηση και εμπορία αλιευτικών προϊόντων»

 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ