ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ένα μεγάλο βήμα προόδου: Ηλεκτρονικό εισιτήριο εισόδου στο Ασκληπιείο Κω, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και στον Αρχαιολογικό Χώρο της Λίνδου»

«Η ενεργοποίηση της υποδομής για το ηλεκτρονικό εισιτήριο εισόδου σε τρεις εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους για τα Δωδεκάνησα, όπως το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, ο αρχαιολογικός χώρος της Λίνδου και το Ασκληπιείο της Κω,  είναι ένα μεγάλο βήμα προόδου», επεσήμανε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που είχε αναδείξει το θέμα και πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, κα. Νικολέττα Διβάρη – Βαλάκου.

Ο ΟΔΑΠ έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες επιλογής του αναδόχου, ο οποίος θα αναλάβει την επέκταση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε 13 επιπλέον χώρους, Μουσεία και Μνημεία, ανάμεσα στους οποίους είναι το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, ο αρχαιολογικός χώρος της Λίνδου και το Ασκληπιείο της Κω, ώστε μέχρι τον Ιούνιο να εφαρμόζεται σταδιακά η αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω διαδικτύου (e-ticketing) για την είσοδο στους χώρους από μεμονωμένους επισκέπτες και ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αποτελεί μια παροχή που διευκολύνει τους τουρίστες και αναβαθμίζει το πολιτιστικό και τουριστικό μας προϊόν.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δικαιώνει τις προσπάθειες του Βουλευτή Δωδεκανήσου, ενώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι μετά τη συνάντηση του κ. Κόνσολα με την Υπουργό Πολιτισμού, κα. Λίνα Μενδώνη στις 23 Δεκεμβρίου δρομολογήθηκαν θετικές εξελίξεις, όπως:

– Η  υλοποίηση των έργων αποκατάστασης των μνημείων της Κω τέσσερα (4) και πλέον χρόνια μετά το σεισμό, αφού ολοκληρώθηκαν οι σχετικές μελέτες, ενώ έχουν εξασφαλιστεί πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ταμείο Ανάκαμψης για την υλοποίηση των έργων.

– Η χρηματοδότηση έργων, όπως τα μουσεία Χάλκης, Αγαθονησίου, το καμπαναριό της Σύμης και η ανάδειξη και αποκατάσταση των ανεμόμυλων της Καλύμνου.

Παράλληλα, προετοιμάζονται έγκαιρα οι διαδικασίες και η προκήρυξη για την πρόσληψη των εποχικών υπαλλήλων, προκειμένου από την 1η Απριλίου να είναι όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία έτοιμα ώστε να λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο.

 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ