Γιάννης Παππάς: «γρήγορες οι εξελίξεις για τις αποζημιώσεις πληγέντων από πυρκαγιές. Μέτρα πρόληψης για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα»

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Παππάς με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία των αποζημιώσεων για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στη Ρόδο καθώς και η επίσπευση των διαδικασιών και των απαιτούμενων ελέγχων των αιτήσεων ενώ συζητήθηκε και ανάγκη προετοιμασίας για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Παππάς ενημερώθηκε από τον κ. Τριαντόπουλο στους παρακάτω άξονες:

  • Μέσα από την πρώτη αρωγή έχουν δοθεί άμεσα 92.500 σε 18 κατοικίες που έχουν υποστεί ζημιές από τις πυρκαγιές.
  • Για τις αγροτικές επιχειρήσεις με ζημιές σε καλλιέργειες, ο ΕΛΓΑ έχει αναλάβει να καλύψει το κόστος αποζημίωσης, η δε κρατική αρωγή, το κόστος για τα μηχανήματα εξοπλισμών και για το ζωικό κεφάλαιο.
  • Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Τριαντόπουλου αναμένεται από την Περιφέρεια, στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, η αποστολή των εκτιμήσεων για τις ζημιές στις επιχειρήσεις, ώστε να βγει η σχετική ΚΥΑ και στη συνέχεια να καταβληθούν οι επιχορηγήσεις έναντι της εκτιμηθείσας ζημιάς.
  • Παράλληλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, την επόμενη περίοδο, θα γίνει η επεξεργασία όλων των διαθέσεων στοιχείων για τις επιχειρήσεις των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά, ώστε να διαμορφωθεί ένα έκτακτο σχήμα ενίσχυσης αυτών.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ