Ανακοίνωση σχετικά με την αναστολή του 11ου Νηπιαγωγείου.

Η αναστολή λειτουργίας του 11ου νηπιαγωγείου Ρόδου που ανακοινώθηκε, εξαιτίας των λίγων εγγραφών που έχουν γίνει για την επόμενη σχολική χρονιά δεν είναι κάποιο τυχαίο γεγονός. Είναι η χρόνια υποβάθμισή του από τους αρμόδιους όταν ο Σύλλογος γονέων του σχολείου «χτυπούσε καμπανάκι» για τον κίνδυνο να κλείσει το νηπιαγωγείο και κατά συνέπεια και το Δημοτικό σχολείο με το οποίο συστεγάζονται.

Δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα σχολικής μονάδας που υποβαθμίζεται και κλείνει. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε και σε άλλα σχολεία τέτοια παραδείγματα τεχνητής υποβάθμισης, με τις εγγραφές να λιγοστεύουν και τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Φαίνεται ότι αυτήν την τακτική έχει επιλέξει το Υπουργείο Παιδείας για να μειώσει τον αριθμό τμημάτων και σχολικών μονάδων και μετά να καυχιέται ότι έχει καλύψει όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς σε 25άρες τάξεις (!) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Ελπίδα δίνει η δίκαιη διαμαρτυρία του συλλόγου έξω από το σχολείο αλλά και η συμπαράσταση από άλλους τρεις συλλόγους δημοτικών σχολείων της Ρόδου.

Ζητάμε:

να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εκεί και είναι η αιτία να γίνονται λιγότερες εγγραφές
να αρθεί η απόφαση για αναστολή λειτουργίας του νηπιαγωγείου και να ανοίξει από Σεπτέμβρη κανονικά, όσα παιδιά κι αν έχουν εγγραφεί.

Διαβάστε ακόμη