Ζαχαριάδης – Θεοδωράκης: Εμπιστοσύνη στο έμψυχο δυναμικό του Δημοσίου, αξιοκρατία και διαφάνεια το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) πραγματοποίησε στη Βουλή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούμενη από τον Τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη και τον πρώην Γενικό Γραμματέα Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρη Θεοδωράκη.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκε ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό του Δημοσίου αλλά και συνολικά την οργάνωση και λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Επίσης συζητήθηκαν ειδικότερα θέματα που αφορούν το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, την υποστελέχωση του δημοσίου, τους μετακλητούς και το φαινόμενο της κάλυψης θέσεων ευθύνης από ιδιώτες, τις απ’ ευθείας αναθέσεις, τον κλάδο επιτελικών στελεχών, τη χρηματοδότηση του εισαγωγικού διαγωνισμού της ΕΣΔΔΑ, τον πρόσφατο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ κ.α.

 

Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και υπήρξε ταύτιση απόψεων στην ανάγκη στήριξης της ΕΣΔΔΑ και θεσμικής και οικονομικής αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο προσεχές διάστημα θα αναλάβει πολιτικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη κρίσιμων θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα. 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ