Υπουργός είμαι, παρκάρω όπου θέλω…

Εδώ και αρκετό καιρό κάτοικοι και επισκέπτες της Πλάκας έρχονται αντιμέτωποι με ένα φαινόμενο παρανομίας.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρίες περίοικων, όπως όλα δείχνουν ένα υπουργικό όχημα επιλέγει να σταθμεύει σε πεζόδρομο δυσχεραίνοντας τη διέλευση των πεζών. Πρόκειται… πιθανότητα για το αυτοκίνητο της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη το οποίο συχνά σταθμεύει στην οδό Χρυσοστόμου, έναν πεζόδρομο που ενώνει τις πολυσύχναστες οδούς Κυδαθηναίων και Δαιδάλου στην Πλάκα.
Παρόλες τις διαμαρτυρίες περίοικων, οι παράνομες στάσεις συνεχίζονται. Μάλλον δεν αποτελεί σύμπτωση ότι στην οδό Δαιδάλου κατοικεί η σύμβουλος της Υπουργού, Άννα Παναγιωταρέα. Και ακόμη και εάν η Υπουργός επικαλεστεί επαγγελματικές συναντήσεις –που λαμβάνουν χώρα και Σαββατοκύριακα- θα όφειλε να σέβεται όπως κάθε πολίτης το δημόσιο χώρο και να τηρεί τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας που αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες ανεξαιρέτως.
Οι πεζόδρομοι έχουν δημιουργηθεί –με χρήματα των πολιτών- για να προσφέρουν απρόσκοπτη διέλευση στους πεζούς. Αναρωτιέται κανείς τι θα συμβεί σε περίπτωση που μια μητέρα με καρότσι ή ένα άτομο σε αμαξίδιο επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τον πεζόδρομο τις ώρες εκείνες;
Αναμένουμε από το Υπουργείο Πολιτισμού να εξηγήσει τους λόγους που καθιστούν απαραίτητη την παραμονή του υπουργικό οχήματος επάνω σε πεζόδρομο σε κεντρική, πολυσύχναστη και τουριστική περιοχή της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ