Οπότε θα φάει η μύγα σίδερο και η… πόλωση ατσάλι…

Οι δημοσκοπήσεις πάνε κι έρχονται όσο αυξάνεται η πιθανότητα –ισχυρή πλέον– να γίνουν πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβρη.

Οι διαφορές ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνονται από 8%-10% αυξομειούμενη ανάλογα την επικαιρότητα, αλλά μην ξεχνάμε ότι… πρόκειται για γκάλοπ και όχι για κάλπη εκλογών.

Και στις επόμενες κάλπες, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε ισχυρή πόλωση ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία αναμένεται να αυξήσουν τα ποσοστά τους σε σχέση με αυτά που βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις.

 

Γυάλα για να μαντέψω δεν έχω μπροστά μου για το πότε ακριβώς θα γίνουν εκλογές, αλλά αν είναι να τις μπουμπουνίσει ο Μητσοτάκης, αυτό δεν θα γίνει πριν την ΔΕΘ, γιατί προκήρυξη πρόωρων εκλογών, σημαίνει υπηρεσιακή κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης είναι προφανές ότι θα ήθελε να πάει ως πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη αρχές Σεπτεμβρίου.

Μιας και αρχίσαμε με τις δημοσκοπήσεις να τελειώσω με αυτές, ενημερώνοντας σας ότι στις λεγόμενες κρυφές έρευνες –μόνο κρυφές δεν είναι– όπου το δείγμα δεν είναι 1.000 τηλεφωνήματα αλλά πολύ-πολύ παραπάνω, η Νέα Δημοκρατία «αγγίζει» το 34% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 30%.

Και το αποτέλεσμα αυτό, προκύπτει από την κάλπη της απλής αναλογικής.

Οπότε θα φάει η μύγα σίδερο και η… πόλωση ατσάλι…

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ