Οσυνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, η στήριξη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και άλλα διεθνή και περιφερειακά θέματα τέθηκαν επί τάπητος κατά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Οι οι δύο άνδρες αντήλλαξαν απόψεις και για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαιτέρως στη στήριξη που από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα παρείχε στην Ουκρανία.

Εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας – Νοτίου Κορέας

Εν συνεχεία, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την προοπτική ενίσχυσης και εμβάθυνσης των διμερών οικονομικών σχέσεων, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης στην Ελλάδα αντιπροσωπείας κορεατικών επιχειρήσεων και της συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα. Επιπλέον συζητήθηκε ο στόχος της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας, η συμβολή της κορεατικής ναυπηγικής βιομηχανίας στην επίτευξή του, καθώς και η υποψηφιότητα του Μπουσάν για τη διοργάνωση της EXPO 2030.

Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού (ώρες Νέας Υόρκης):

07:30 Συναντήσεις με επενδυτές

12:30 Ομιλία σε Πανεπιστήμιο Yale

18:00 Ομιλία σε Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ