Τη Δομή Παροχής Συσσιτίου του Δημοτικού Oργανισμού Πρόνοιας Ρόδου , επισκέφθηκε ο Παναγιώτης Κουνάκης.

Ο κ. Παναγιώτης Κουνάκης, συναντήθηκε με την Διευθύντρια της Δομής κα Σοφία Παυλίδου, ξεναγήθηκε στο χώρο των εγκαταστάσεων και ενημερώθηκε για το σημαντικό κοινωνικό έργο της δομής.

Η κα Παυλίδου επισήμανε στον κ. Κουνάκη ότι τόσο η Διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι, προσπαθούν καθημερινά να ανταποκριθούν στις μεγάλες ανάγκες για σίτιση των συμπολιτών μας.

Σε συνομιλία που είχε ο κ. Κουνάκης, με το ανθρώπινο δυναμικό της δομής, που καθημερινά δίνει τον καλύτερο εαυτό του για την εύρυθμη λειτουργία της, επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης στελέχωσης καίριων θέσεων που παραμένουν κενές αλλά και η εκπαίδευση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού, προκειμένου να υπάρξει πλήρης κάλυψη των αναγκών των αδύναμων συμπολιτών μας. Αδιαμφισβήτητα άπαντες που απασχολούνται στη Δομή, προσφέρουν τα μέγιστα ωστόσο το έργο τους δυσχεραίνει το γεγονός ότι τα κονδύλια για την ανάπτυξή της παραμένουν στάσιμα.

Καθημερινά παρέχονται 188 μερίδες φαγητού που δυστυχώς δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών, λόγω της σημαντικής αύξησης του αριθμού των ατόμων που απευθύνονται για βοήθεια, ενώ προβλήματα παρατηρούνται και στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να μπορέσει κάποιος να ενταχθεί στη Δομή. Αναμφίβολα, επιβάλλεται η απλούστευση των συγκεκριμένων διαδικασιών. Η κεντρική εξουσία θα πρέπει να δείχνει έμπρακτα τις κοινωνικές της ευαισθησίες που επικαλείται και την έμπρακτη στήριξη της στην κοινωνία.

Με βάση όλα τα παραπάνω, γίνεται κοινά αντιληπτό, ότι πίσω από τη “βιτρίνα” του οικονομικά εύρωστου νησιού, κρύβεται η απουσία του “κοινωνικού προσώπου” από την κεντρική κυβέρνηση που τις περισσότερες φορές καλύπτεται από τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας είτε απλών πολιτών, είτε επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο νησί της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ