Πως το Πράσινο Κίνημα ανάγκασε σε αναδίπλωση την κυβέρνηση για τις συντάξεις

Με μεγάλη ικανοποίηση ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πράσινου Κινήματος Νίκος Καραμπάσης σχολιάζει τις θετικές εξελίξεις στο θέμα των περικοπών των συντάξεων μετά από παρέμβαση του κόμματος, όμως επισημαίνει ακόμη ότι το Πράσινο Κίνημα απαιτεί να καταργηθεί στην πράξη η διάταξη του «νόμου Κατρούγκαλου».
Αναλυτικά, η δήλωση του Νίκου Καραμπάση έχει ως εξής:
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ήταν το μόνο κόμμα που ανάγκασε την κυβέρνηση στην πρώτη ουσιαστική αναδίπλωση της, ώστε να μην μειωθούν – κοπούν οι μέχρι σήμερα συντάξεις των συμπολιτών μας με αναπηρία και των γυναικών που έχασαν τον άνδρα τους.
Όμως… όπως τους επισημάναμε «Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ απαιτεί να καταργηθεί στην πράξη η διάταξη του «νόμου Κατρούγκαλου» και το ποσό που αφαιρείται από την 1/1/2022 από τις συντάξεις – που λάμβαναν μέχρι την 31/12/2021 οι συμπολίτες μας με αναπηρία και οι γυναίκες που χήρευσαν – να τους αποδοθεί κανονικά, με άλλη νομοθετική ρύθμιση που οφείλει να φέρει άμεσα στη βουλή η κυβέρνηση και να την ψηφίσουν όλα τα κόμματα. Εάν θέλουν να μιλάνε έστω για στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία». Ωστε κανενας συμπολίτης μας – και απο δω και πέρα – που είναι με αναπηρία ή γυναίκα χήρα, να μην βλέπει μείωση του εισοδήματος του/της.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ