Η Κατερίνα Βολονάκη παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

Η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Βολονάκη, , όπου συζητήθηκαν θέματα ημερήσιας διάταξης. Αυτό που τονίστηκε από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Βασίλη Περίδη, είναι η υποστελέχωση του Κτηματολογίου Ρόδου και κυρίως του τεχνικού τμήματος. Οι τεχνικές πράξεις όλων των ακινήτων του νησιού διεκπεραιώνονται από δύο μηχανικούς, εκ των οποίων ο ένας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συνταξιοδοτηθεί. Θα πρέπει το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προκηρύξει άμεσα 9 θέσεις, 5 πολιτικών μηχανικών και 4 τοπογράφων καθώς επιπλέον διοικητικών υπαλλήλων για τη μεταγραφή των πράξεων στους τόμους. Όσο πιο ταχύτερη γίνει η μετάπτωση του Κτηματολογίου στο Εθνικό Κτηματολόγιο, τόσο πιο γρήγορα θα ολοκληρωθεί και η μηχανοργάνωσή του.

Θα πρέπει να επιταχυνθεί η μεταφορά του Διοικητικού Δικαστηρίου από το μισθωμένο ακίνητο στην οδό Αλεξάνδρου Διάκου και του Ειρηνοδικείου, που στεγάζεται στο Δικαστικό Μέγαρο, λόγω έξωσης από τον ιδιοκτήτη και λόγω ανεπάρκειας χώρου αντίστοιχα.

Επιπλέον, το ΦΠΑ 24%, που επιβλήθηκε στη δικηγορική αμοιβή, επιβαρύνει τον πολίτη, αποτρέποντάς τον να διεκδικήσει δικαστικά τα δικαιώματά του λόγω υψηλού κόστους. θα πρέπει να γίνει άμεση εξόφληση των τιμολογίων νομικής βοήθειας και να διατηρηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στα ίδια επίπεδα. Το κράτος θα πρέπει να λάβει μέτρα οικονομικής ενίσχυσης της μητέρας δικηγόρου και να αυξήσει τα προγράμματα ΕΣΠΑ για τους ασκούμενους δικηγόρους, ώστε να λαμβάνουν μηνιαία αποζημίωση κατά τον χρόνο άσκησής τους είτε στα Δικαστήρια είτε σε δικηγορικά γραφεία. Τέλος, θα πρέπει να γίνει μηχανοργάνωση του Ταμείου Νομικών για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Κατερίνα Βολονάκη

Δικηγόρος

Υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ