Γιάννης Παππάς: Αναγκαία η ίδρυση ΕΠΑΛ στη Νότια Ρόδο.

Κατόπιν σχετικής επιστολής που προσυπογράφουν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Νότιας Ρόδου, ο Γιάννης Παππάς υπέβαλε κοινοβουλευτική αναφορά  προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας κα. Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό Παιδείας αρμόδια για Θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας κα Ζέττα Μακρή,  για να εξετασθεί η δυνατότητα ίδρυσης ΕΠΑΛ στην περιοχή της Νότιας Ρόδου, με κατευθύνσεις τα τουριστικά, τεχνικά και αγροτικά επαγγέλματα και οι απόφοιτοι θα δύνανται να  απορροφηθούν άμεσα στην τοπική αγορά εργασίας, λόγω και της ζήτησης που υπάρχει.

Η ίδρυση ΕΠΑΛ στην μεγαλύτερη σε έκταση ενότητα του Νησιού, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς παρατηρείται μετακίνηση οικογενειών προς τη Ρόδο προκειμένου τα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση στην επαγγελματική δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ