Ερώτηση για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά

Ερώτηση για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, κατέθεσε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριάκος Βελόπουλος.

Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών και αναφέρονται σ’ αυτήν τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Κατόπιν της προσφάτου συγκλήσεως (αρχές Δεκεμβρίου παρελθόντος έτους) του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων (ECOFIN) της Ε.Ε. και της απόφασης – σταθμός που ελήφθη, διανοίγεται η προοπτική μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Συμφώνως λοιπόν αυτής, για τα νησιά του Αιγαίου κατοχυρώνεται σε μόνιμη βάση η δυνατότητα της Ελλάδας για εφαρμογή ειδικών, μειωμένων κατά έως 30% συντελεστών ΦΠΑ. Εξαιρώντας τα νησιά Χίος, Λέρος, Σάμος, Κως και Λέσβος που παραμένουν μειωμένοι οι συντελεστές του ΦΠΑ κατά 30%, δίδεται η δυνατότητα με τη νέα Οδηγία του ECOFIN αφενός η εκάστοτε ελληνική Κυβέρνηση να διασφαλίζει τη δυνατότητα να διατηρεί τις εκπτώσεις στα πέντε προαναφερόμενα νησιά χωρίς σύνδεση αυτών με το «προσφυγικό» αφετέρου σε συνάρτηση των δημοσιονομικών περιθωρίων να επαναφέρει το καθεστώς των εκπτώσεων σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, πλην Κρήτης, όπως ίσχυε.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεστε, δεδομένης της απόφασης του ECOFIN, να επαναφέρετε και να εφαρμόσετε τους ειδικά μειωμένους έως 30% συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου;

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ