Γιατρός περπάτησε πέντε ώρες στα χιόνια για να πάει στην εφημερία!

Η παράλυση των συγκοινωνιών στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», ανάγκασε εργαζόμενους της πρώτης γραμμής να περπατήσουν για ώρες στο χιόνι προκειμένου να πάνε στο πόστο τους.

Πολλά τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» σε εργαζομένους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους και να πάνε με τα πόδια στις δουλειές τους.

  • Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ειδικευόμενου παθολόγου, που βγήκε μέσα στην κακοκαιρία για να πάει στην εφημερία του στον Ερυθρό Σταυρό, περπατώντας πέντε ώρες μέσα στο χιόνι.

Νέο Ηράκλειο – Ερυθρός

«Βγήκαμε με τη μητέρα μου στο μπαλκόνι για να τον χαιρετήσουμε και όταν είδα το τοπίο πριν εμφανιστεί στο πλάνο ο αδερφός μου, λέω ‘πού πάει Χριστέ μου’», λέει ο Μάριος Μάντζος, αδερφός του γιατρού.

Ο 35χρονος γιατρός, αφού χαιρέτησε την οικογένειά του, ξεκίνησε με τα πόδια από το Νέο Ηράκλειο με προορισμό το νοσοκομείο, με την ελπίδα να μεταφερθεί με τον ηλεκτρικό.

Όταν έφτασε εκεί όμως, συνειδητοποίησε πως ήταν εκτός λειτουργίας και έτσι περπάτησε για περίπου πέντε ώρες.

«Η αλήθεια είναι ότι εγώ έχω κάνει μαραθώνιο 42 χλμ. αλλά νομίζω ότι αυτό που έκανε ο αδερφός μου χθες τα ισοπεδώνει όλα. Για τον αδερφό μου δεν ήταν ηρωισμός, ήταν κάτι αυτονόητο για να βρεθεί στο νοσοκομείο, ήταν το καθήκον του».

Διασώστης του ΕΚΑΒ εγκλωβίστηκε με ασθενή

Παρόμοιο περιστατικό βίωσε χθες το βράδυ και ένας διασώστης του ΕΚΑΒ που εγκλωβίστηκε με ασθενή λόγω κακοκαιρίας.

«Ένας άνθρωπος του ΕΚΑΒ έμεινε στον δρόμο λόγω της κακοκαιρίας και χρειάστηκε να έρθει τζιπ να τον παραλάβει μαζί με τον ασθενή να τον πάει στον Ερυθρό και από εκεί να φύγει ο εκαβίτης με τα πόδια να πάει πίσω να παραλάβει το όχημά του».

Και ενώ η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει μεγάλη, ακόμη ένας γιατρός ήταν εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό.

«Η κατάσταση είναι ελεεινή, είναι ελεεινή. Δεν έχει εμφανιστεί ένας άνθρωπος να μας απεγκλωβίσει. Ένα περιπολικό να μας ρωτήσει τι κάνουμε».

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ