«Επίσκεψη Χρύσας Καραγιάννη στην CAIR»

Την CAIR επισκέφθηκε η Χρύσα Καραγιάννη, υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Κατά την επίσκεψή της ενημερώθηκε εκτενώς από τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Γεωργαλή και τα στελέχη κ. Δημήτρη Αλεβίζο και κ. Νίκο Χαζίρη για τη λειτουργία και τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία τα τελευταία χρόνια. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών κ. Δημήτρης Καραγιάννης.

Η περιορισμένη ρευστότητα και η έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων έχουν αντίκτυπο στο ρυθμό παραγωγής και οδηγούν στη μείωση του  προσωπικού, με το πέρασμα των χρόνων.Αρνητικό αποτέλεσμα αυτών είναι επίσης η δυσκολία στον  εκσυγχρονισμό της εταιρίας, καθώς και η συρρίκνωση  του  δικτύου πωλητών που συντηρούσε ψηλά  τις πωλήσεις στις αγορές της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Οινοποιείο της CAIR ξεκίνησε να λειτουργεί το 1928 και είναι το πρώτο το οποίο παρήγαγε αφρώδη οίνο με τον παραδοσιακό τρόπο. Απορροφά περίπου το 80% της τοπικής παραγωγής καθιστώντας το σημαντικό αναπτυξιακό παράγοντα για την περιοχή.Αυτή την στιγμή είναι ικανό να παράγει 6.000- 7.000 φιάλες την ημέρα.

Για να συνεχιστεί η  λειτουργία του αλλά και να αναπτυχθεί περαιτέρω το οινοποιείο, είναισημαντικό να βρεθούν χρηματοδοτικά εργαλεία με στόχο την αύξηση  ρευστότητας και τη ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων του. Συγκεκριμένα, είναι απαραίτητο να χρηματοδοτηθεί η εταιρία από το Ταμείο Ανάκαμψηςκαι από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.   Η ΚΑΙΡ, εταιρία σήμα κατατεθέν για το νησί της Ρόδου,  είναι ανεπίτρεπτο να μην στηρίζεται επαρκώς, αλλά αντίθετα σκοπίμως να επιχειρείται η απαξίωσή της,  σημείωσε η Χρύσα Καραγιάννη μετά το τέλος της επίσκεψης. Είναι ξεκάθαρο ότι μια Προοδευτική Κυβέρνηση, όπως αυτή που θα προκύψει την 22η Μαΐου με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο τιμόνι θα έχει ως μέλημα τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που τώρα βρίσκονται στο έλεος εισπρακτικών εταιρειών,  μιας και αυτές αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ