Απόψε το debate των πολιτικών αρχηγών – Οι θεματικές ενότητες

Στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ θα προσέλθουν το βράδυ της Τετάρτης οι πολιτικοί αρχηγοί των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων και έξι δημοσιογράφοι για τη διεξαγωγή του debate ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ο τρόπος με τον οποίον θα διεξαχθεί το αποψινό debate έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από την πλευρά των δημοσιογράφων, το αίτημα των οποίων για ελεύθερη ερώτηση απορρίφθηκε από τη διακομματική επιτροπή, όσο και από αυτή των πολιτικών αρχηγών. Ενδεικτική η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη στο Mega. «Δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι παράλληλοι μονόλογοι. Επέμενε η ΝΔ για αυτό. Να είναι 1,5 λεπτό οι απαντήσεις και να μην μπορούν οι δημοσιογράφοι να κάνουν μια follow up ερώτηση», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το debate θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 και σύμφωνα με την ΕΡΤ έχει προβλεφθεί η διερμηνεία και στη νοηματική γλώσσα. Κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό, με follow up ερώτηση 15 δευτερολέπτων από τον δημοσιογράφο και απάντηση 45 δευτερόλεπτα από κάθε πολιτικό αρχηγό.

Οι θεματικές ενότητες

Οι έξι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν τις ερωτήσεις τους στους πολιτικούς αρχηγούς πάνω στις εξής ενότητες:

  • Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση,
  • Εξωτερική πολιτική και Άμυνα,
  • Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια,
  • Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος και
  • Περιβάλλον και Ενέργεια.
  • Νέα Γενιά

Έπειτα από κλήρωση, η Σία Κοσιώνη θα είναι η πρώτη δημοσιογράφος που θα απευθύνει ερώτηση ενώ ο κύκλος των θεματικών θα κλείσει με ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ελεύθερη τοποθέτηση από κάθε πολιτικό αρχηγό.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ