«Ακτοπλοϊκό μπάχαλο της ΝΔ, θα πει κανείς τι πιο σύνηθες να συμβεί»

Με έκπληξη παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες το σόου που επικρατεί αναμεταξύ των Βουλευτών της ΝΔ για το «πινγκ – πονγκ» του πλοίου ΠΡΕΒΕΛΗΣ μεταξύ Νοτίου και Βορείου Αιγαίου.

Από εκεί που απομακρύνθηκε από την σύνδεση της Κασοκαρπαθιάς και ο κ. Παππάς πανηγύριζε για την τοποθέτηση νέου πλοίου στην γραμμή (πρόλαβε μεταξύ των συνυποψηφίων του να το οικειοποιηθεί, «κατόπιν ενεργειών του» μάλλον), ξαφνικά είδαμε το ΠΡΕΒΕΛΗΣ να επιστρέφει στα Δωδεκάνησα, λίγες μέρες αφού κάτοικοι και φορείς του Βορείου Αιγαίου διαμαρτυρήθηκαν εύλογα για την τοποθέτησή του στην ακτοπλοϊκή τους γραμμή.

Τελικά η ιστορία με το πλοίο αυτό και την ανικανότητα των Βουλευτών της ΝΔ Δωδεκανήσου και του κ. Πλακιωτάκη να εξασφαλίσουν μια υψηλής ποιότητας ακτοπλοϊκή σύνδεση στα νησιά μας με την (για τρίτη φορά) επαναφορά του ΠΡΕΒΕΛΗΣ στα Δωδεκάνησα, θυμίζει τον αστικό μύθο του Γεφυριού της Άρτας. Μόνο που στον μύθο, ο μάστορας έκανε μια θυσία για να σταθεί το Γεφύρι. Στα Δωδεκάνησα όμως η θυσία και η ευθιξία δεν βρίσκονται στο λεξιλόγιο των Βουλευτών της ΝΔ.

Μάλλον τα Δωδεκάνησα για την ΝΔ δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά μερικές διάσπαρτες κουκίδες στον χάρτη. Τελικά το ΠΡΕΒΕΛΗΣ επέστρεψε και η Κυβέρνηση τα έκανε μπάχαλο. Θα πει κανείς, τι πιο σύνηθες να συμβεί.

Ρόδος, 10 Μαΐου 2023

Νίκος Μουτσάκης

Γραμματέας Ν.Ε.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ