Επιστρέφει ο φόρος συνδρομητικής TV σε Cosmote TV-Nova

Επιστρέφει ο φόρος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιούλιο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Οι συνδρομές της Cosmote TV και της Nova μπορεί να αυξηθούν κατά 10%, ενώ εκείνες των ξένων υπηρεσιών streaming θα συνεχίσουν να είναι φθηνότερες και αφορολόγητες!

Μετά το μπάχαλο με το κόστος της ενέργειας, η κυβέρνηση δεν έχει διαθέσιμους πόρους ώστε να συνεχίσει την αναστολή του φόρου 10% της συνδρομητικής τηλεόρασης, παρά τα αιτήματα της Cosmote TV και της Nova για τη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης. Έχει, όμως, τεθεί το ζήτημα της ίσης φορολογικής αντιμετώπισης των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με τις υπηρεσίες streaming (Netflix, Apple TV, Amazon Prime Video, Disney+ και HBO). Επίσης, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν ο ΑΝΤ1+ έχει έδρα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το παράδειγμα της ιταλικής κυβέρνησης, που κατάφερε να επιβάλει φόρο στο Netflix.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ