Επέκταση και εφαρμογή της γενικής αργίας στο Δήμο Ρόδου

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

5.000 πολίτες επί 20 ώρες «παγιδεύτηκαν» στην Αττική Οδό. Δρόμοι (κάθε μεγέθους) έκλεισαν. Περιοχές και χωριά, αποκλείστηκαν! Χιλιάδες νοικοκυριά «έμειναν» χωρίς ρεύμα! Η δήθεν «αναβάθμιση» της Πολιτικής Προστασίας αποδείχθηκε «φιάσκο»! Το «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης ΝΔ, «κατέρρευσε παταγωδώς»! Τα αρμόδια Υπουργεία δημιούργησαν «μπάχαλο» με τις αντικρουόμενες οδηγίες τους. Η διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού «σφυρίζει αδιάφορά»!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κυβερνητική απόφαση για γενική αργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα! Με τι κριτήρια αποκλείστηκαν τα Δωδεκάνησα στην αρχική απόφαση; Μήπως υπήρχε προεκλογική σκοπιμότητα, ώστε να εμφανιστούν οι βουλευτές ΝΔ ως «μεσάζοντες» για να ενταχθούν στην απόφαση; Γιατί, το Υπουργείο Εσωτερικών δεν εφάρμοσε τη δική του εγκύκλιο; Γιατί με νεότερη απόφασή του εξαίρεσε από την γενική αργία όλες τις υπηρεσίες (κι όχι μόνο τις εμπλεκόμενες με την πολιτική προστασία) στους ΟΤΑ για τα Δωδεκάνησα;

Δυστυχώς, απέναντι σ’ αυτό το πολιτικό «μπάχαλο» της κυβέρνησης ΝΔ, η δημοτική αρχή Ρόδου «αδιαφόρησε» για την προστασία πολιτών και εργαζομένων. «Υποβάθμισε» τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για έντονες χιονοπτώσεις και στο νησί της Ρόδου. Σχεδόν καλύφθηκε όλο από χιόνι! Προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων σε αρκετές περιοχές! Χιόνι και στην παραλία Κολύμπια, μετά από 35 χρόνια!

Η δημοτική αρχή Ρόδου έχει πολιτικές ευθύνες. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες «αγνόησε» τα αιτήματα για την προστασία μας. Η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ρόδου ενώ στην αρχή δέχθηκε την κυβερνητική απόφαση για γενική αργία στις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου που δεν εμπλέκονται στην πολιτική προστασία, στο τέλος την αναίρεσε! Προφανώς αυτό έγινε εξαιτίας του «μπάχαλου» της κυβέρνησης ΝΔ. Όμως, εκτιμούμε ότι αυτό δεν αναιρεί τις ευθύνες της! Όφειλε να γνωρίζει, αυτό που βιώνει κάθε δημότης της Ρόδου. Δηλ. ότι αυτές οι καιρικές συνθήκες στο νησί της Ρόδου είναι στην πράξη «ακραία καιρικά φαινόμενα», χωρίς να τις συγκρίνει με αυτές της Αττικής! Κάθε περιοχή έχει το δικό της κλίμα!

Η Εργατική Πρωτοπορία Δήμου Ρόδου καλεί τη δημοτική αρχή άμεσα να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες, ώστε να προστατεύσει εργαζομένους και πολίτες, «υιοθετώντας» την γενική αργία για όσες δημοτικές υπηρεσίες δεν εμπλέκονται με την πολιτική προστασία και την αποκατάσταση βλαβών. Να επεκταθεί αυτή η αργία και την αυριανή ημέρα, ώστε να υποχωρήσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα από το νησί της Ρόδου και ευρύτερα της Δωδεκανήσου. Να εξασφαλίσει σε όλα τα συνεργεία επιπλέον μέσα προστασίας από το ψύχος, σύμφωνα με τις εγκυκλίους – αποφάσεις του ΣΕΠΕ και του αρμόδιου Υπουργείου. Επίσης, καλούμε όλους τους Βουλευτές της Δωδεκανήσου να φέρουν προς ψήφιση νομοθετική διάταξη για δραστική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα θέρμανσης και στο ρεύμα, ώστε να προφυλαχθούν από την παγωνιά όλα τα νοικοκυριά και οι οικογένειές μας.

Ήδη, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έχει επεκτείνει τον χαρακτηρισμό της Περιφέρειας Νοτ. Αιγαίου και για την αυριανή ημέρα (Τετάρτη) εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων. Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να πάρει την αντίστοιχη πολιτική πρωτοβουλία για αργία (Τρίτη και Τετάρτη) σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες που δεν μπλέκονται στην πολιτική προστασία και αποκατάσταση βλαβών. Εκτιμούμε ότι μ’ αυτό τον τρόπο, η δημοτική αρχή θα συμβάλλει θετικά για να μειωθούν στο ελάχιστο οι άσκοπες μετακινήσεις και στην μη εξάπλωση του κορονοϊού. Ιδίως μ’ αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες και μ’ ένα υποστελεχωμένο νοσοκομείο!

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ