Βασιλιάς Κάρολος: Σε σοκ η Βρετανία μετά την δημοσιοποίηση ότι έχει καρκίνο – Τι θα κάνουν Ουίλιαμ και Χάρι

Η ανακοίνωση του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, μόλις 17 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με «μορφή καρκίνου» έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην Βρετανία. Ο βασιλιάς φέρεται να είχε φροντίσει προσωπικά να ενημερώσει τους δύο γιους και την οικογένεια του πριν από την δημοσιοποίηση της διάγνωσης του.

Ο προβληματισμός που επικρατεί αυτή την στιγμή είναι αναφορικά με τον τύπο του καρκίνου που έχει ο βασιλιάς της Βρετανίας. Τα βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα πήρε εξιτήριο μετά από χειρουργική επέμβαση για υπερτροφία του προστάτη.

Από την στιγμή που δεν ανακοινώθηκε ο τύπος του καρκίνου δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει και την πρόγνωση που έχουν δώσει οι γιατροί. Αυτό που προκαλεί ερωτήματα είναι ότι με την χειρουργική επέμβαση το Παλάτι είχε ανακοινώσει ακριβώς το πρόβλημα υγείας, ενώ αυτή την φορά δεν δίνει λεπτομέρειες.

Αποκάλυψε ο ίδιος στους γιους του ότι έχει καρκίνο

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο.

Πριν την ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, που αποκάλυπτε στην κοινή γνώμη την διάγνωση ο βασιλιάς Κάρολος είχε μιλήσει προσωπικά στους δύο γιους του. Σύμφωνα με το BBC, ο βασιλιάς ενημέρωσε προσωπικά τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι για την διάγνωση του, ενώ ο διάδοχος του θρόνου είναι σε συνεχή επαφή με τον πατέρα του. Τα βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο βασιλιάς ενημέρωσε ο ίδιος την βασιλική οικογένεια και τα αδέρφια του για την κατάσταση της υγείας του.

πρίγκιπας Χάρι βασιλιάς Κάρολος

Πρίγκιπας Χάρι: Επιστρέφει εσπευσμένα στο Λονδίνο

Παρά τις δύσκολες σχέσεις των τελευταίων ετών του πρίγκιπα Χάρι με το Παλάτι φαίνεται ότι ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά σπεύδει στο Λονδίνο για να τον συναντήσει.

Σύμφωνα με την Daily Mail, πηγή κοντά στον πρίγκιπα Χάρι ανέφερε ότι ο Δούκας του Σάσσεξ συνομίλησε με τον βασιλιά για την διάγνωση του με καρκίνο και θα ταξιδέψει στην Βρετανία τις επόμενες μέρες για να τον δει από κοντά.

Δεν είναι ξεκάθαρο  εάν στο ταξίδι θα τον συνοδεύσει η σύζυγο του, Μέγκαν Μαρκλ. Τις τελευταίες φορές που βρέθηκε στην Βρετανία ο πρίγκιπας Χάρι η Μέγκαν Μαρκλ προτίμησε να μείνει πίσω στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ μαζί με τα δύο μικρά παιδιά τους.

βασιλιάς Κάρολος Καμίλα Κέιτ Μίντλετον

Παλάτι για βασιλιά Κάρολο: Παραμένει απόλυτα θετικός

Σύμφωνα με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ο 75χρονος βασιλιάς, πάσχει από μία «μορφή καρκίνου». Παράλληλα στην ανακοίνωση εξηγείται ότι το πρόβλημα του καρκίνου εντοπίστηκε όταν ο βασιλιάς εισήχθη στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε θεραπεία για υπερτροφία προστάτη.

Το Παλάτι δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για την υγεία του βασιλιά Καρόλου αλλά εξήγησε ότι ξεκίνησε ήδη σήμερα ένα «πρόγραμμα τακτικών θεραπειών». Σε αυτό το διάστημα ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα αναλαμβάνει δημόσια καθήκοντα σε εκδηλώσεις.

«Παραμένει απόλυτα θετικός για την θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια υπηρεσία το συντομότερο δυνατό», τονίζεται σε ανακοίνωση του Παλατιού.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα μετά το τέλος της κυριακάτικης λειτουργίας αποχαιρετούν τον αιδεσιμότατο.
Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα μετά το τέλος της κυριακάτικης λειτουργίας αποχαιρετούν τον αιδεσιμότατο. Πηγή: Youtube

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Παλατιού του Μπάκιγχαμ:

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ιατρικής διαδικασίας του Βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, επισημάνθηκε ένα ξεχωριστό θέμα ανησυχίας. Μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου.

Η Αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι γιατροί τον συμβούλευσαν να αναβάλλει τα δημόσια καθήκοντά του. Σε όλη αυτή την περίοδο, η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει κρατικές εργασίες και επίσημες γραφειοκρατικές εργασίες ως συνήθως.

Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή της, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη νοσοκομειακή επέμβαση. Παραμένει απόλυτα θετικός για την θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια υπηρεσία το συντομότερο δυνατό.

Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν προσβληθεί από καρκίνο».

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανέφερε ότι ο 75χρονος μονάρχης βρίσκεται σήμερα στο σπίτι του στο Λονδίνο.

Η ανακοίνωση του Παλατιού του Μπάκιγχαμ για την διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο.
Η ανακοίνωση του Παλατιού του Μπάκιγχαμ για την διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο.

Το χρονικό μέχρι την ανακοίνωση για τον καρκίνο του βασιλιά Καρόλου:

17 Ιανουαρίου – Ανακοινώνεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα υποβληθεί σε θεραπεία για υπερτροφία του προστάτη μετά την ανακάλυψη της καλοήθους πάθησης.

19 Ιανουαρίου – Ο βασιλιάς επιστρέφει από τη Σκωτία με τη βασίλισσα, Καμίλα και κατευθύνεται στο κτήμα του στο Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ για να ξεκουραστεί πριν από τη διαδικασία.

23 Ιανουαρίου – Η Καμίλα παροτρύνει τον βασιλιά να ρίξει λίγο τους ρυθμούς του. Πηγή είχε αναφέρει τότε: «Η βασίλισσα του είπε ότι πρέπει να επιβραδύνει λίγο».

25 Ιανουαρίου – Ο βασιλιάς Κάρολος εκτέλεσε επίσημα καθήκοντα χωρίς κάμερες και συναντήθηκε με ακαδημαϊκούς από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στο Σάντριγχαμ.

26 Ιανουαρίου – Ο βασιλιάς εισήχθη στην Κλινική του Λονδίνου, το ίδιο νοσοκομείο στο οποίο ανάρρωνε η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον μετά από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά.

29 Ιανουαρίου – Μετά από τρεις ημέρες παραμονής στο νοσοκομείο μετά το χειρουργείο του ο βασιλιάς Κάρολος πήρε εξιτήριο. Επιτράπηκε στις κάμερες να τον απαθανατίσουν καθώς έβγαινε από το νοσοκομείο και φαινόταν ευδιάθετος.

31 Ιανουαρίου – Η βασίλισσα Καμίλα, που επισκέφθηκε ένα κέντρο υποστήριξης για τον καρκίνο στο Λονδίνο, είπε ότι βασιλιάς, Κάρολος «συνεχίζει, κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί».

4 Φεβρουαρίου – Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Βρετανίας παρακολουθούν την εκκλησιαστική λειτουργία στο Σάντριγχαμ.

5 Φεβρουαρίου – Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοινώνουν ότι ο βασιλιάς της Βρετανίας έχει μια μορφή καρκίνου που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο.

enikos.gr

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ