Mήνυμα του Αποστόλη Αδάμ C.O.O. της Spartan Security, για την ασφάλεια της επικείμενης επέκτασης των εγκαταστάσεών της

Από την θέση του Γενικού Διευθυντή Επιχειρήσεων της Spartan Security θέλω με το παρόν μήνυμα να επισημάνω την πιστοποιημένη εγγύηση αδιάλειπτης λειτουργίας, κατά την επέκταση των εγκαταστάσεών μας στην περιοχή του αεροδρόμιου στην έξοδο Βάρης Κορωπίου.
Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί η διεύρυνση των διοικητικών υπηρεσιών μας και η παράλληλη λειτουργία και δεύτερου Κ.Λ.Σ., στις νέες μας εγκαταστάσεις προχωράει με ταχείς ρυθμούς.
Σύμφωνα με την πάγια πρακτική μας, η συνεχής και αδιάκοπη λειτουργία της Spartan Security αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της ομάδας μας. Το πρότυπο ISO 22301 περί επιχειρηματικής συνέχειας που ήδη προνοήσαμε να εξασφαλίσουμε πληροί τους όρους της παραπάνω απαίτησης, εν όψει των έκτακτων συνθηκών και διαδικασιών μεταφοράς δεδομένων. Συγκεκριμένα το Συστήμα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας (ΣΔΕΜ-BCM), εξασφαλίζει την ικανότητά της να συνεχίζει να λειτουργεί αδιάκοπα και με ασφάλεια και να παρέχει τις προδιαγεγραμμένες υπηρεσίες της κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη.
Η αναγκαιότητα συμμόρφωσής μας με το πρότυπο ISO 22301 ήταν μεγάλη, πέραν της παρούσας ανάγκης για μεταφορά των εγκαταστάσεων, εφόσον ο κλάδος της ηλεκτρονικής ασφάλειας που υπηρετούμε λειτουργεί σε περιβάλλοντα υψηλού ρίσκου. Εξάλλου το ISO 22301 προάγει την εμπιστοσύνη σε συναλλαγές επιχείρησης – με επιχείρηση (B2B) και επιχείρησης – με πελάτη (B2C).
Επισημαίνω σε αυτό το σημείο πως ως μια σύγχρονη κι εστιασμένη στο μέλλον επιχείρηση, η Spartan Security αναγνώρισε έγκυρα την ανάγκη εξασφάλισης της ομαλής και αδιάκοπης λειτουργίας της προς όφελος των συνδρομητών, συνεργατών, προμηθευτών, αλλά και όλων των ενδιαφερομένων μερών της και υλοποίησε ένα Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας (ΣΔΕΣ/BCMS), σύμφωνο με το διεθνές πρότυπο για την επιχειρησιακή συνέχεια ISO 22301:2012.
H πιστοποίηση αυτή αφορά:
• το 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού και Εικόνας,
• τις υπηρεσίες Σχεδιασμού, Ανάπτυξης και Εμπορίας Εφαρμογών Λογισμικού Ηλεκτρονικής Ασφάλειας.
• την Τεχνική Υποστήριξη Συστημάτων Ασφαλείας: Συστήματα Συναγερμού, Κλειστών Κυκλωμάτων Τηλεόρασης, Πυροπροστασίας, Ελέγχου Εισόδου-Εξόδου, Περιμετρικής Προστασίας κι όλων των λοιπών Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας και τέλος
• την Αντιπροσωπεία, Εισαγωγή και Εμπορία Συστημάτων Ασφαλείας.
Αναλυτικά η Spartan Security μέσω αξιόπιστων εργαλείων (Risk Assessment Toolkit) :
1. Μελέτησε κι αξιολόγησε όλους τους κινδύνους, καθώς και την πιθανότητα εμφάνισής τους, σε επίπεδο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που μπορούν να την επηρεάσουν.
2. Ανέλυσε τις επιχειρησιακές επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν από αυτούς τους κινδύνους λαμβάνοντας υπόψη το ανθρώπινο και το οικονομικό κόστος αλλά και το κόστος εταιρικής εικόνας.
3. Έθεσε αντίμετρα και στρατηγικές μετριασμού για κάθε ενδεχόμενη επίπτωση.
4. Προσδιόρισε την μέγιστη επιτρεπόμενη βλάβη, καθώς και τους χρονικούς στόχους ανάκαμψης, ώστε να επιστρέψει η επιχείρηση στην κανονική της λειτουργία.
Επιπλέον, με πίστη στην ομάδα της και το έργο που αυτή επιτελεί μερίμνησε, ώστε σε περίπτωση κάποιου αναπάντεχου περιστατικού ή μη αναμενόμενης καταστροφής:
• Η ευθύνη για την δημιουργία, την διατήρηση, τον έλεγχο και την εφαρμογή του Σχεδίου Επιχειρησιακής Συνέχειας (έπειτα από εκτίμηση του γεγονότος) να μεταφέρετε σε Στελέχη της, Υπεύθυνα Διαχείρισης του Συστήματος, πλήρως καταρτισμένα και με εμπειρία στην υλοποίηση συστημάτων διαχείρισης.
• Όλο το ανθρώπινο δυναμικό της να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, άρτια εκπαιδευμένο, καταρτισμένο κι ενημερωμένο με το σχέδιο που πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία για κάθε περίπτωση, μέσω Σεναρίων Δοκιμών και Ασκήσεων που εκπονούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Έχοντας ως πυρήνα όλες τις παραπάνω λειτουργίες, θέλω να διαβεβαιώσω πως η επικείμενη δημιουργία και δεύτερου νέου 24ωρου Κέντρου Λήψης Σημάτων (Κ.Λ.Σ.) και Εικόνας της Spartan Security και η επέκταση των διοικητικών εγκαταστάσεών της, είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν με απόλυτη ασφάλεια και πλήρη προστασία, εξασφαλίζοντας την επιχειρηματική της συνέχεια, κάτω από κάθε συνθήκη και οποιονδήποτε βαθμό δυσκολίας.

 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ