Σύσκεψη Ι. Παππά με Υπουργό Ναυτιλίας: Ζήτησε την ενίσχυση του Λιμενικού και των ακτοπλοϊκών συνδέσεων στα νησιά.

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος  τα ζητήματα της ενίσχυσης της δύναμης του Λιμενικού αλλά και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των νησιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ζήτησε από τον κύριο Πλακιωτάκη την ενίσχυση όλων των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στα Δωδεκάνησα, με ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και με την αποστολή Πλοίων Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ). Τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος, λόγω της ιδιαίτερης και ευαίσθητης γεωγραφικής θέσης των νησιών μας και της πίεσης που αυτά δέχονται.

Ζήτησε, επίσης, την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών γραμμών με νέες συνδέσεις, την αναβάθμιση της γραμμής που συνδέει τον Πειραιά με την Κάσο και την Κάρπαθο, με νέο, πιο σύγχρονο πλοίο αλλά και την χρονική επιμήκυνση της ήδη υπάρχουσας γραμμής που συνδέει τη Σητεία, Κάρπαθο, Κάσο, Χάλκη, Ρόδο.

Ο κύριος Παππάς ευχαρίστησε τον Υπουργό Ναυτιλίας για τη συνεχή του στήριξη στα νησιά μας και τόνισε πως οι γραμμές αυτές δεν είναι άγονες, όπως συνηθίζεται να λέγεται, αλλά αποτελούν γραμμές ανάπτυξης για τα ακριτικά νησιά.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ