Σ. Καρίκης στον RV: Εκ του πονηρού η ΕΤΑΔ θέλει να πάρει τη διαχείριση των παραλιών και να δοθούν σε μεγάλες εταιρείες εκτός Ρόδου

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι με νομοσχέδιο ανατίθεται η διαχείριση των παραλιών στην ΕΤΑΔ παίρνοντάς τις από τους Δήμους.

της Νατάσας Παμπρή

Χθες το βράδυ συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου παρουσία δεκάδων ομπρελάδων της πόλης, οι οποίοι ζητούν την ανάκληση της διάταξης. Το θέμα κυριάρχησε στη συνεδρίαση, που ξεκίνησε με την τοποθέτηση του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη ο οποίος κατέθεσε την πρόταση να ζητήσουν από κοινού ο δήμος Ρόδου με την ΠΕΔ και τους βουλευτές Δωδεκανήσου την ανάκληση του επίμαχου άρθρου 71 του νομοσχεδίου, ώστε να συνεχίσουν οι ομπρελάδες να εκμεταλλεύονται τις παραλίες για άλλα τρία χρόνια.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Δημάρχου Ρόδου, Αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκης, τόνισε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή, ότι εκ του πονηρού η ΕΤΑΔ θέλει να πάρει τη διαχείριση των παραλιών και να δοθούν σε μεγάλες εταιρείες εκτός Ρόδου, ενώ όπως είπε, το θέμα αιφνιδίασε ακόμη και τους Βουλευτές Δωδεκανήσου, οι οποίοι τώρα κάνουν κάποιο αγώνα για να ανατραπεί η επίμαχη διάταξη του νομοσχεδίου.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καρίκης τόνισε:

“Αυτό το θέμα εξελίχθηκε και στο βασικό θέμα της συνεδρίασης γιατί είναι σαφές ότι εκ του πονηρού η ΕΤΑΔ θέλει και ένα πάρει τη διαχείριση και μέσα από τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς να καταλήξουν οι παραλίες μας προφανώς σε μεγάλες εταιρείες εκτός Ρόδου. Είναι σαφέστατο αυτό που έγινε, γιατί ουσιαστικά περί το 70% των παραλιών που συζητάμε αναφέρονται για τη Ρόδο και είναι σαφές ότι αυτό έγινε με συγκεκριμένη πρόθεση να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Είναι ξεκάθαρο αυτό το πράγμα.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από λόγια, από προθέσεις και μάλιστα πριν τις εκλογές στα τελευταία νομοσχέδια να περιλαμβάνονται διατάξεις που ούτε οι ίδιοι βουλευτές δεν γνωρίζουν.

Το θέμα φαίνεται πως αιφνιδίασε ακόμη και τους Βουλευτές, γιατί οι ίδιοι αυτή τη στιγμή κάνουν κάποιο αγώνα για να ανατραπεί. Και βέβαια δεν έχει λογική αυτό το πράγμα, γιατί οι νόμοι δύσκολα αλλάζουν. Εμείς ως δημοτικό συμβούλιο είπαμε ότι δεν θα ανεχτούμε οι παραλίες να περάσουν πάλι μέσα από αναχρονιστικά νομοσχέδια και νόμους και γυρνάμε πίσω σε πολύ χειρότερες εποχές που σε ένα νησί παγκόσμιο προορισμό, η Αθήνα να διαχειρίζεται τις παραλίες της Ρόδου. Να αφήσουν λοιπόν τις πονηρές προθέσεις.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους πάντες. Από το γραφείο του Πρωθυπουργού μέχρι όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς και ακόμα και κάποιος που από κάποιον ξεκίνησε όλη αυτή η πονηρή ιστορία πιστεύω ότι έχουν καταλάβει ότι δεν μπορεί να περάσει σ’ αυτή τη φάση. Βέβαια δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα πάλι ως συνήθως, γιατί ένας νόμος είναι νόμος, όμως εμείς ξεκάθαρα περάσαμε το μήνυμα ότι σ’ αυτές τις συγκεκριμένες παραλίες υπάρχουν οικογένειες οι οποίες επί δεκαετίες βρίσκονται, ανήκουν στη Ρόδο, ο πολίτης της Ρόδου έχει πρώτος δικαίωμα σε αυτή την διαδικασία και είναι ξεκάθαρη η θέση του δήμου ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μείνουν μέσα ακόμα τρία χρόνια.

Άρα τον τρόπο θα τον βρούμε, αλλά ας μην τους δικαιολογούμαι, ας περάσουμε και στη φάση κάπου να τους βγάζουμε φανερά στο φως, είπε καταλήγοντας ο κ. Καρίκης.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ