«Πλήρης οικονομοτεχνική μελέτη για την ανακατασκευή του κτιρίου που στεγάζει το αστυνομικό τμήμα της Λέρου»

Θετικό αποτέλεσμα είχε η πρωτοβουλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, να αναδείξει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο την ανάγκη ανακατασκευής του κτιρίου που στεγάζει το αστυνομικό τμήμα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στη Λέρο.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε απάντησή του προς τον κ. Κόνσολα, αναφέρει ότι η Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης της Ελληνικής Αστυνομίας, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη της Κτηματικής Υπηρεσίας, θα προβεί σε ανάθεση πλήρους οικονομοτεχνικής μελέτης σε εξειδικευμένο Τεχνικό Γραφείο που θα αναλάβει την εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών ανακατασκευής του κτιρίου, εξασφαλίζοντας παράλληλα τις ειδικότερες εγκρίσεις λοιπών Φορέων (Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, Νεωτέρων Μνημείων κ.α.).

Επισημαίνεται ότι η προηγούμενη μελέτη κρίθηκε ανεπαρκής, αφού έχρηζε επιπλέον στατικής διερεύνησης, ενώ όφειλε να λάβει υπόψη της και την αρχιτεκτονική ταυτότητα της Λέρου.

Η εκπόνηση όλων των μελετών και οι εγκρίσεις που πρέπει να δοθούν από τους υπόλοιπους φορείς, που θα αποτελέσει αντικείμενο της σύμβασης και υποχρέωση των μελετητών, αποτελεί την προϋπόθεση για να χρηματοδοτηθούν τα έργα ανακατασκευής του κτιρίου.

Ο Μάνος Κόνσολας είχε επισημάνει στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση την ακαταλληλότητα του κτιρίου, τονίζοντας παράλληλα ότι είχε καταγραφεί και σε έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη από το καλοκαίρι του 2015.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Η εκπόνηση του συνόλου των μελετών είναι μια θετική εξέλιξη. Είναι ιδιαίτερα θετικό, όμως, ότι παράλληλα θα τρέχει και η διαδικασία των εγκρίσεων από τους άλλους φορείς για τα έργα που πρέπει να γίνουν.
Μετά την εκπόνηση της μελέτης θα ενταχθεί το έργο στο τεχνικό πρόγραμμα, προκειμένου να υλοποιηθεί και να αποκτήσει η Λέρος ένα κτίριο πλήρως λειτουργικό για τη στέγαση του αστυνομικού τμήματος».

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ