Παρέμβαση στην Κ.Ο. της Ν.Δ. του Βασίλη Α. Υψηλάντη για τα θέματα που απασχολούν τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Δωδεκανήσου

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλειος  Νικόλαος Α. Υψηλάντης, συμμετείχε στην σύσκεψη που πραγματοποίησε  η Κ. Ο της Νέας Δημοκρατίας με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα  με τον υπουργό κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό κ. Λευτέρη Οικονόμου και τον Γενικό Γραμματέα κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Μετά την τοποθέτηση του Υπουργού ο βουλευτής Δωδεκανήσου έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν την Α΄και Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου.

Αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν την Α΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, εστίασε στο πρόβλημα που δημιουργούν στην λειτουργία της, τόσον τα κενά αστυνομικών βάσει του οργανογράμματος,  όσον και ο μεγάλος αριθμός αποσπάσεων προσώπων που υπηρετούν στην Δ/νση και ζήτησε από το Υπουργείο να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Τόνισε την ιδιαιτερότητα του Νομού καθώς επίσης και την ευαισθησία η οποία πρέπει να επιδεικνύεται για εθνικούς και πραγματικούς λόγους.

Αναφορικά με τη Β Αστυνομική Δ/νση , ο Βασίλης Α. Υψηλάντης ζήτησε την περαιτέρω ενίσχυση της κατά τους θερινούς μήνες, την ενίσχυση με προσωπικό σε περίπτωση αλλαγής της αστυνομικής δομής στα ΚΥΤ Κω και Λέρου και την επίσπευση των διαδικασιών για την αποκατάσταση των κτιρίων που στεγάζουν τα Αστυνομικά Τμήματα στην Λέρο και την Πάτμο.

Ο υπουργός επιφυλάχθηκε να απαντήσει στα ζητήματα τα οποία του ετέθησαν από το Βουλευτή Δωδεκανήσου, ενώ δεσμεύτηκε , να προχωρήσουν οι εργασίες στο Αστυνομικό Τμήμα Λέρου στις αρχές Ιανουαρίου του 2023.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ