Ο Γιάννης Καμπούρης μιλάει στο Νάσο Ρόγκα για τη ΔΕΥΑΡ και την μεγάλη νίκη στο νομοσχέδιο εξαίρεσης της ΔΕΣ ΡΟΔΑ

Στην Αθήνα βρέθηκε την Τετάρτη ο νέος πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Γιάννης Καμπούρης ο οποίος συναντήθηκε με τον τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Παπαδόπουλο Μιχάλη καθώς επιτευχθεί η παροχή των υπηρεσιών συγκοινωνίας σε Ρόδο και Κώ με την καθοριστική συμβολή του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Παππά.

Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ Γιάννης Καμπούρης μίλησε στο Πρώτο Ραδιόφωνο της Ρόδου και στον Νάσο Ρόγκα.

Υπήρχε ένα νομοσχέδιο σε διαβούλευση για τις αστικές συγκοινωνίες το οποίο απελευθέρωνε όλες τις περιοχές πλην της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και ενώ στον προηγούμενο νόμο είχε εξαιρεθεί η Ρόδος σε αυτόν τον νόμο δεν εξαιρείται η Ρόδος. Με την βοήθεια του Δημάρχου του κ. Αντώνη Καμπουράκη όπου με την παρουσία του στην ΔΕΘ είχε συναντηθεί με τον υπουργό μεταφορών πετύχαμε η Ρόδος να μην εξαιρεθεί από τον νόμο που ψηφίστηκε συμπαρασύροντας και την Κώ μαζί της.

Ήταν πολύ σημαντικό να επιτευχθεί η εξαίρεση γιατί αν φανταστούμε ότι η Ρόδος η Κώς γίνει έρμαιο στις ορέξεις κάποιων και αρχίσουν να χτυπάνε τις αστικές γραμμές Φαληράκι, αεροδρόμιο κυρίως όμως αυτές που είναι υψηλής επισκεψιμότητας σχετικά με το επιβατικό κοινό τι είχε να γίνει;

Στην επιχείρηση της ΔΕΣ ΡΟΔΑ έγιναν πολλά θετικά βήματα από τον δήμαρχο της Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και με την βοήθεια του πρώην προέδρου του Δημήτρη Τσίκκη. Μετά την προτεραιότητα που είχε βάλει με τα σχολεία ήταν κύριο μέλημα του η ηλεκτροκίνηση, ο δήμαρχος τα κατάφερε. Παραλαμβάνουμε άλλα τρία ηλεκτροκίνητα. Θα παραλάβουμε και άλλα όμως στο μέλλον καθώς μιλήσαμε με τον υφυπουργό για περαιτέρω χρηματοδότηση σε ένα πρόγραμμα που θα μπουν μόνο δέκα πόλεις μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζουμε τα θετικά και δεν βλέπω κανέναν απολύτως λόγο να μη συνεχίσουμε τα θετικά ειδικά όταν έχουμε έναν Δήμαρχο που γίνεται ο ίδιος το κλειδί και ξεκλειδώνει κάθε εμπόδιο που είναι εις βάρος της Ρόδου.

Μην ξεχνάμε ότι η δυναμική του Δημάρχου μας κάνει πολύ ποιο εύκολο το έργο σε εμάς τους συνεργάτες του. Θέλω να ευχαριστήσω τον βουλευτή Δωδεκανήσου τον Γιάννη Παππά όπου ήταν στο πλευρό μας διαρκώς καθώς η βοήθεια του στο επιτευχθεί ο στόχος ήταν καθοριστική.

Εμείς οι αντιδήμαρχοι είμαστε γρανάζια του Δημάρχου ο οποίος μας καθοδηγεί σε σωστές κατευθύνσεις για αυτό και το αποτέλεσμα είναι πάντοτε θετικό σε ότι αναλαμβάνουμε. Την επιτυχία την σημερινή για την Ρόδο και την Κώ θα πρέπει να την δώσουμε στο Δήμαρχο είναι δική του και μόνο. Χειρίστηκε καθοριστικά το θέμα και πέτυχε τον στόχο.

Σε ένα μήνα περίπου σαράντα ημέρες θα βρεθούμε με τον κ. Μάκη Βορίδη είναι ένα ραντεβού που ο Δήμαρχος έχει κανονίσει σχετικά με το θέμα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Θέλω να θυμηθούμε ότι η ΔΕΣ ΡΟΔΑ έχει να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πάρα πολλά χρόνια, σχεδόν μία 20 ετία. Μάλιστα αυτή την στιγμή η επιχείρηση μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις να έχει μόνο 15 οδηγούς. Οδηγός για την επιχείρηση σημαίνει εισπράξεις, να βάλουμε και άλλη γραμμή στην Ρόδο, στις Πεταλούδες, στο Αεροδρόμιο οι εισπράξεις μας θα είναι περιορισμένες.

Είναι δεδομένο ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να βγει μια προκήρυξη για μόνιμους οδηγούς και μηχανικούς. Θα ενοχλούμε συνεχώς την κυβέρνηση μέχρι να επιτευχθεί και αυτός ο στόχος.

Για το θέμα των εισπρακτόρων στο νησί της Ρόδου ο κ. Γιάννης Καμπούρης ανέφερε.

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει προσωπικό, από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα και εκεί σταματάει.Είναι σημαντικό αυτό που οι οδηγοί μας κάνουν σήμερα και ας μην είναι η δουλειά τους και τους ευχαριστώ θερμά να κόβουν τα εισιτήρια. Η δουλειά τους είναι να οδηγούν το όχημα. Ο Στόχος είναι να ανοίξουν οι θέσεις εργασίας για να λυθούν αυτά τα ζητήματα και για αυτό εργαζόμαστε.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο

Πρέπει να εργαστούμε και να προλάβουμε τον Μάρτιο να είμαστε πλέον έτοιμοι με το ηλεκτρονικό εισιτήριο.Σκοπός μας είναι να βγαίνει και από εφαρμογή, να υπάρχει στις στάσεις μέσω του qr code. Θέλουμε οι Ρόδος αλλά και οι επισκέπτες μας στο νησί να έχουν ήδη προμηθευθεί πριν έρθει το Λεωφορείο το εισιτήριο τους. Ηλεκτρονικά χωρίς να υπάρχει χρηματική συναλλαγή και με ένα πάτημα το εισιτήριο να σκανάρεται μέσα στο λεωφορείο. Θεωρώ ότι η ΔΕΣ ΡΟΔΑ μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από αυτό καθώς θα αυξήσει κατά 50% την βιωσιμότητα της.

 Ο Γιάννης Καμπούρης σαν πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ αναφέρθηκε στην δικαστική απόφαση που υποχρεώνει 56 εργαζόμενους να αποχωρήσουν από αυτή.

Τυγχάνει να γνωρίζω προσωπικά και τους 56 εργαζόμενους που η απόφαση που βγήκε τους τοποθετεί εκτός της ΔΕΥΑΡ είναι άνθρωποι οικογενειάρχες. ανθρώπους που ζούσαν μέσα από την επιχείρηση. Ανθρώπους καθημερινούς, με δάνεια με υποχρεώσεις. Άνθρωποι που εργάστηκαν στην επιχείρηση εδώ και 18 – 20 χρόνια που έχουν παιδιά, που σπουδάζουν τα παιδιά τους. Είναι πραγματικά λυπηρή ιστορία. Δεν είμαι δικαστής και εισαγγελέας να κρίνω την απόφαση αυτή αλλά οφείλω να πω ότι η απόφαση αυτή μου δημιουργεί μεγάλη στεναχώρια γιατί τους αλλάζει όλη τους την ζωή. Στα 45, στα 50, στα εξήντα αυτοί οι άνθρωποι θα αναζητήσουν εργασία.

Υπεράσπιση των ανθρώπων αυτών ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος, ο Αντώνης Καμπουράκης και είπε στον δικαστή και τον εισαγγελέα ότι αν οι άνθρωποι αυτοί φύγουν από την ΔΕΥΑΡ όχι μόνο η επιχείρηση θα έχει φοβερό πρόβλημα αλλά και το ίδιο το νησί.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ