Ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης Ευάγγελος ήταν προσκεκλημένος του Προέδρου της Elafonisos Eco και Vice-President at Johnson & Johnson

Ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης Ευάγγελος ήταν προσκεκλημένος του Προέδρου της Elafonisos Eco και Vice-President at Johnson & Johnson , κ. Enrico Toja για το “Mayor’s Eco Summit Elafonisos – Preserving nature – Acting for the future” στην Ελαφόνησο, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022.
Στην συζήτηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, η Δήμαρχος Ελαφονήσου κα. Έφη Λιάρου, ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας κ. Νίκος Κομηνέας, ο Δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος, ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, εκπρόσωποι του Δήμου Άνδρου και πολλοί τοπικοί φορείς οι οποίοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία “Elafonisos Eco “.
Η θεματολογία του συμποσίου κινήθηκε γύρω από το άμεσο μήνυμα σχετικά με την επείγουσα ανάγκη εφαρμογής ενός στρατηγικού σχεδίου που θα επικεντρώνεται στην Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Αναλύθηκαν από τους παρευρισκόμενους Δημάρχους οι βέλτιστες πρακτικές οι οποίες έχουν εφαρμοστεί στους τόπους τους, με το αποτέλεσμα των ενεργειών να έχουν ορατό αποτέλεσμα στην καλύτερη και ποιοτικότερη καθημερινότητα των πολιτών τους.
Ο Δήμαρχος Χάλκης ανέλυσε τις πρωτοβουλίες του Δήμου Χάλκης σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και όλων των τοπικών φορέων, οι οποίες περιλαμβάνουν την ενεργειακή πράσινη μετάβαση της Χάλκης.
Τα GR-eco Islands είναι μια στρατηγική πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης μεσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος με στόχο να μετατρέψει τα ελληνικά νησιά σε μοντέλα πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας, ψηφιακής καινοτομίας και οικολογικής κινητικότητας.
Περιλαμβάνει δράσεις όπως η αυξημένη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η δημιουργία ψηφιακών υποδομών, η προώθηση της ενεργειακής απόδοσης, η βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων και υδάτων, η ηλεκτροκίνηση και ηλεκτροδότηση των μεταφορών, ο πράσινος μετασχηματισμός της γεωργίας και του τουρισμού, και την ανάπτυξη λιμενικών και άλλων υποδομών, μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων και προσαρμοσμένων προγραμμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και των συναρμόδιων Υπουργείων, υπό την «ομπρέλα» του Εθνικού Σχεδίου Ενέργειας και Κλίματος.
Σημαντικός σύμμαχος στην όλη προσπάθεια είναι το πλούσιο δυναμικό της Ελλάδας, με άφθονη καθαρή ενέργεια από το περιβάλλον. O ήλιος σε πρώτη φάση μαζί με τις πρωτοβουλίες για πιο πράσινες θαλάσσιες και οδικές μεταφορές θα οδηγήσουν την Χάλκη στην κατάκτηση της βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη

Γράψτε το σχόλιο σας

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ