Γιάννης Παρασκευάς: «Εκεί εκαθίσαμεν και εκλαύσαμεν»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς όλους τους εν ενεργεία και μέλλοντες Ηγέτες του τόπου.
«Ου μετανοείν αλλά προνοείν χρή τον άνδρα τον σοφόν» μονίμως επαναλάμβανε ο σοφός συμπατριώτης μας,ο Κώος Επίχαρμος(5ος π.χ).
Κλαυθμοί και οδυρμοί μετά την τέλεση του εγκλήματος δεν οφελούν, αλλά βλάπτουν και το παρόν και το μέλλον.

Πολύ περισσότερο βλάπτουν τις γενιές που ακολουθούν και οι οποίες για το τί σήμερα γίνεται ή δεν γίνεται, δε φέρουν ευθύνη.
Δεν είναι λίγες οι φορές που μεμφόμεθα τις προηγούμενες γενιές από εμάς, για πράξεις και παραλήψεις, που είχαν αρνητικά αποτελέσματα για τον τόπο.
Είναι ελπίζω και γίνεται κατανοητό και αποδεκτό πως «το γινόμενο ουκ απογίγνεται».

Είναι άποψη μου και το πιστεύω απόλυτα, πως πολιτική είναι πρόβλεψη και σχεδιασμός.
Δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες για το πώς λήφθηκε η απόφαση «γκετοποίησης» του περιβάλλοντος χώρου της ΜΑΡΙΝΑΣ, είναι όμως βέβαιο ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στην αρχική σύμβαση κατασκευής της Μαρίνας.

Είναι μεταγενέστερη απόφαση εκχώρησης του ακινήτου και δήθεν αξιοποίησης του, με την κατασκευή πολυκατοικιών διαμερισμάτων και μονοκατοικιών.
Το συγκεκριμένο παραλιακό μέτωπο είναι σχεδόν το μοναδικό στα όρια της πόλης και είναι η περιοχή που έχει όλες τις προϋποθέσεις αξιοποίησης, στην κατέυθυνση ισόρροπης κατανομής παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Στην περιοχή είναι μεγάλος ο αριθμός κτηρίων του Δημοσίου, κτηρίων ιδιωτικών που η λογική κάποιων Υπηρεσιών τα αφήνει βορρά στον χρόνο και άλλα κατασχεμένα από ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
(ΚΑΙΡ, ΜΥΛΟΙ, ΔΕΗ, ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΡΡΕΝΩΝ, ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ και άλλα)

Όλα αυτά τα ακίνητα με σχεδιασμό και με συγκεκριμένες προοπτικές, μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος της πόλης και των κατοίκων.

«Οι καιροί ου μενετοί» διδάσκει ο Θουκιδίδης, ο χρόνος δεν περιμένει, κάθε μέρα και χρόνος που περνά δεν επιστρέφει, ο χρόνος είναι δάνειον αγαθό.

Βρισκόμαστε στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, εύχομαι σε όλους τους Υποψηφίους όλων των κομμάτων, κουράγιο και δύναμη, έχω προσωπική εμπειρία, του πόσο ψυχοφθόρα είναι όλη αυτή η διαδικασία.
Είναι μια ευκαιρία, όλοι, ακόμα και οι ΝΥΝ, να εκφράσουν την άποψη τους για το πρόβλημα του βιασμού της περιοχής που είναι προ των πυλών.
Δεν θα έχει κανένα νόημα, εάν εκ των υστέρων, ιστορούντες τα γενόμενα, επαναλάβουμε την ρήση του Υμνωδού.
«Εκεί εκαθίσαμεν και εκλαύσαμεν»
ΝΑΙ, είναι παράκληση, είναι πρόσκληση, είναι πρόκληση, όλοι να πάρουν θέση.
Παρασκευας γιαννης
Ρόδος 10/5/23

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ