Γ.Νικητιάδης στη Βουλή : Σταματήστε επιτέλους την ακτοπλοϊκή και εμπορική απομόνωση της Νισύρου

Την αγανάκτηση των κατοίκων της Νισύρου για τη συνεχιζόμενη απομόνωση του νησιού εν μέσω θερινής περιόδου λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας, έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης. Η ερώτηση απευθύνεται στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη και κατατέθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου.

Συμφώνως με το κείμενο της ερώτησης για μία ακόμη φορά η Κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί και ολιγωρεί προκλητικά για τη σύνδεση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Δωδεκανήσου, με «θύμα» αυτή τη φορά τη Νίσυρο.  Το νησί συνδέεται μόνο με ένα πλοίο την ημέρα, με την Κω, το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα μεταφοράς κανενός οχήματος αφήνοντας στην τύχη τους τις επιχειρήσεις του νησιού που έχουν αυξημένες ανάγκες λόγω τουριστικής περιόδου.

Η αγανάκτηση των κατοίκων της Νισύρου και των επιχειρήσεων της Νισύρου από την κατάσταση απομόνωσης που τους έχει περιάγει η κυβερνητική πολιτική είναι τεράστια. Η άρνησή της ΝΔ να εξετάσει τα αλλεπάλληλα αιτήματά των Νισυρίων για τη δρομολόγηση περισσότερων καθημερινών δρομολογίων προς την πόλη της Κω και την Καρδάμαινα, φανερώνει την αδιαφορία και την απαξίωση της Κυβέρνησης προς τους νησιώτες. Παραλλήλως πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νισύρου δείχνει πως η Κυβέρνηση της ΝΔ κωφεύει από τον Οκτώβριο του 2023 στα αιτήματά για οριστική εξεύρεση λύσης. Μάλιστα στο ψήφισμα του Δήμου δηλώνεται η εδραία πια πεποίθηση των πολιτών των νησιών μας και, ειδικώς, της Νισύρου ότι η Κυβέρνησή της ΝΔ τους αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ο κ. Νικητιάδης ερωτά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με ποιό τρόπο και πότε ακριβώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ελλιπούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Νισύρου με την Κω;  Εξετάζετε από την Κυβέρνηση η δρομολόγηση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης, με καθημερινά δρομολόγια προς την πόλη της Κω και τουλάχιστον 3 δρομολόγια προς την Καρδάμαινα, για την εξυπηρέτηση από και προς το Αεροδρόμιο, συμφώνως με το πάγιο αίτημα των κατοίκων, των επιχειρήσεων και της δημοτικής αρχής;

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ