Γ. Χατζημάρκος: Μας κουνούν το δάχτυλο εκείνοι που χρεοκόπησαν τον τόπο ηθικά και πολιτικά.

Για ηθική και πολιτική χρεοκοπία που αναπόφευκτα οδήγησε τη χώρα στην δημοσιονομική πτώχευση έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφερόμενος σε μια ολόκληρη πολιτική σχολή, οι εκφραστές της οποίας, παρότι κληροδότησαν ανοιχτές πληγές στον τόπο, σήμερα κουνούν το δάχτυλο στην Περιφερειακή Αρχή, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα τους, αλλά με συνεχή διάθεση κριτικής και καταγγελίας. Απέναντι σε μια Περιφερειακή Αρχή που με τάξη, νοικοκυριό και προπαντός με νομιμότητα πασχίζει να κλείσει όλες τις πληγές και όλα τα μέτωπα που εκείνοι άφησαν πίσω τους και μάλιστα σε μια περίοδο άφθονων χρηματοδοτήσεων και ενός εύκολου διοικητικού περιβάλλοντος, σε πλήρη αντίθεση με τις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και διαδικασίες που δυσχεραίνουν την παραγωγή έργου.

«Ήτανε μια ωραία εποχή πολιτικής. Είχε πολλή θεωρία, πολλή ιδεολογία, είχε ένα πολύ ωραίο, εκρηκτικό μείγμα αλκοόλ με δάνεια. Και πέρναγε ο καιρός ωραία μέχρι που ήρθε η πτώχευση. Η πτώχευση δεν ήταν δημοσιονομική. Το δημοσιονομικό ήταν το αποτέλεσμα αυτής της διαδρομής. Η πτώχευση ήταν πρωτίστως ηθική και πολιτική. Ας προσέχουν λοιπόν σε ποιες καταστάσεις μας κουνάνε το δάχτυλο οι εκπρόσωποι αυτής της εποχής της ηθικής χρεοκοπίας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «στην πολιτική εμείς είμαστε απέναντι σε αυτό το κλαμπ του “ό,τι θέλω, όπως το θέλω, ό,τι γουστάρω και μετά δήθεν κλαίγομαι στα μικρόφωνα για να καλύψω τις πομπές μου”. Απέναντι στο κλαμπ της μιζέριας και στα φαντάσματα του παρελθόντος. Μόνο τάξη, μόνο νοικοκυριό και όλα με τον νόμο, όπως πρέπει να είναι. Αυτοί λοιπόν που κάνανε ό,τι γουστάρανε και αγαπούσανε, πως να καταλάβουν τώρα τη ζωή με τάξη, νοικοκυριό και κανόνες; Είναι δύσκολη αυτή η ζωή γι΄ αυτούς.»

 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ