Αποστολή στο Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός ξεκληρίζει την Χαμάς

Από την αρχή του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου, ο ισραηλινός Στρατός – IDF, υπό τη διεύθυνση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας – ISA, εξουδετέρωσε πέντε διοικητές των πυροβολαρχιών της Χαμάς. Η Εναέρια Συστοιχία Επιθέσεων της Χαμάς χρησιμοποιεί μια ποικιλία όπλων εναντίον του του Ισραήλ, που περιλαμβάνει κυρίως ρουκέτες και ορισμένο αριθμό πυραύλων KASAM.

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

Η πυροβολαρχία έλαβε σημαντικό μέρος στην επίθεση εναντίον πόλεων και κιμπούτς στο Ισραήλ στην αρχή του πολέμου, και τις τελευταίες ημέρες η Πολεμική Αεροπορία – IAF ανακοίνωσε ότι έχει εξουδετερώσει έναν αριθμό διοικητών της Πυροβολαρχίας.

Διοικητές της συστοιχίας που εξουδετερώθηκαν κατά τη διάρκεια των εναέριων βομβαρδισμών:

  • Murad Abu Murad – Διοικητής της Aerial Array της Hamas στην πόλη της Γάζας
  • Moed’ Abdel Rahman – Επικεφαλής του Εκπαιδευτικού Χαρτοφυλακίου της Χαμάς στην Πόλη της Γάζας
  • Othman Hamdan – Αξιωματικός εναέριας άμυνας του τάγματος Zabra Tel Elhua της Hamas
  • Ματσούντ Ελ Ρίφι – Διευθυντής Προμήθειας Όπλων της Χαμάς στην Πόλη της Γάζας
  • Essan Shalouf – Επικεφαλής Εκπαίδευσης για τη Συστοιχία Εναέριας Άμυνας της Χαμάς στη βόρεια Γάζα

Επιπλέον, εξουδετερώθηκε συστοιχία  εκτόξευσης πυραύλων εδάφους – αέρος.

Δείτε εδώ ένα infographic για τους ανώτερους διοικητές της Aerial Array της Χαμάς που εξοντώθηκαν

Αντίποινα για τον νεκρό Ισραηλινό

Αντίποινα για τον Ισραηλινό στρατιώτη, που σκοτώθηκε μέσα στην Γάζα, ενώ προσπαθούσε με την ομάδα του να εντοπίσει το δίκτυο των στοών της Χαμάς.

Λίγες ώρες αργότερα χθες το πρωί, με βάση τις πληροφορίες του IDF και του ISA, μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν τον Αρχηγό της Συστοιχίας Αντιαρματικών Πυραύλων της Βόρειας Ταξιαρχίας της Χαμάς, Ibrahim Alkhaser στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αλκχάσερ σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, εκτόξευσε τον αντιαρματικό πύραυλο που σκότωσε τον στρατιώτη του ισραηλινού Στρατού, Στρατάρχη  Omer Tabib, και τραυμάτισε στρατιώτες στην επιχείρηση «Φύλακας των Τειχών».

Επιπλέον, ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και τη διεύθυνση πολλαπλών αντιαρματικών επιθέσεων προς το ισραηλινό έδαφος και συγκεκριμένα εναντίον στρατιωτών του IDF.

Η οικογένεια του Omer Tabib και οι οικογένειες των άλλων τραυματισμένων στρατιωτών έχουν ενημερωθεί.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ισραήλ: Έτοιμοι για χερσαία επέμβαση

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Άμυνας του Ισραήλ απευθυνόμενος προς τα στελέχη  της 146ης Μεραρχίας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του ανέφερε: «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τις χερσαίες επιχειρήσεις στο νότο».

Ισραήλ- Χαμάς

Ολόκληρη η δήλωση του Αρχηγού:

«Θέλουμε να φέρουμε τη Χαμάς σε κατάσταση πλήρους διάλυσης – των ηγετών της, του στρατιωτικού κλάδου της και των μηχανισμών λειτουργίας της. Γι’ αυτό χτυπάμε και εξαφανίζουμε υψηλόβαθμους διοικητές και μέλη, καταστρέφουμε υποδομές και ενεργούμε με μεγάλη αποφασιστικότητα.

Ισραήλ- Χαμάς

Το μονοπάτι είναι ένα μονοπάτι αδυσώπητων επιθέσεων, που βλάπτουν τη Χαμάς παντού και με κάθε τρόπο. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τις χερσαίες επιχειρήσεις στο νότο. Η Νότια Διοίκηση έχει ποιοτικά επιχειρησιακά σχέδια. Υπάρχουν τακτικοί, επιχειρησιακοί, στρατηγικοί προβληματισμοί που έχουν δώσει επιπλέον χρόνο και τα στρατεύματα που έχουν περισσότερο χρόνο είναι καλύτερα προετοιμασμένα, και αυτό κάνουμε τώρα. Έχω πλήρη επίγνωση της δέσμευσης που επιδεικνύεται σε όλους τους IDF, τόσο στην τακτική όσο και στην εφεδρική υπηρεσία, και εμφανίζεται παντού».

enikos.gr

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ