Απάντηση της Περιφέρειας στον Νεκτάριο Σαντορινιό σχετικά με το κτήριο του παλιού Προξενείου

Απάντηση στον Νεκτάριο Σαντορινιό σχετικά με την τοποθέτησή του για την εγκατάσταση των γραφείων του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου στο κτήριο του παλιού Προξενείου, εξέδωσε το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στη σχετική απάντηση αναφέρονται τα εξής:

Είναι εντυπωσιακή η προσπάθεια που καταβάλλεται τις τελευταίες ημέρες από τους όψιμους προστάτες της ιστορίας του τόπου, που συνεχίζουν να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και να πλειοδοτούν σε εμπορεύσιμο πατριωτισμό, επειδή το παλαιό Προξενείο της Ρόδου στεγάζει εδώ και λίγες μέρες δύο από τους πιο σημαντικούς για την βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών οργανισμούς, τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Κ2.

Στην ομάδα των εξ επαγγέλματος «ευαίσθητων» που σταθερά πλαισιώνεται και με  κωμικούς πολιτικούς παράγοντες έσπευσε να προστεθεί σήμερα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος  Σαντορινιός. Από τον Νεκτάριο Σαντορινιό, λόγω της συμμετοχής του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα περίμενε κανείς μια στοιχειώδη σοβαρότητα και πάντως μεγαλύτερη από εκείνους που τις τελευταίες ημέρες γελοιοποιήθηκαν, αποδεικνύοντας με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους ότι δεν ήξεραν τι ψήφιζαν!

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός δεν διαφέρει από αυτούς.

Η σημερινή παρέμβασή του όπου κάνει λόγο για «υφαρπαγή της αρμοδιότητας της διαχείρισης των απορριμμάτων από τους Δήμους, καθώς και η υποκλοπή του συνόλου της σχετικής κινητής και ακίνητης περιουσίας των νησιωτικών Δήμων», τον αφήνει πολλαπλώς αδιάβαστο και για πολλοστή φορά εκτεθειμένο, αφού αγνοεί (ακόμα χειρότερα αν το κάνει εσκεμμένα, θεωρώντας ότι απευθύνεται σε ανόητους ή αμνήμονες) ότι η ίδρυση του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ΑΕ, αποτελεί πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα, το 2016 στην οποίαν ο Νεκτάριος Σαντορινιός συμμετείχε ως Υπουργός.

Η σύσταση διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ στο Νότιο Αιγαίο κρίθηκε από την Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της κυβέρνησης Τσίπρα ως η βέλτιστη λύση για να υλοποιηθούν τα προβλεπόμενα στο ΠΕΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου, έργα και δράσεις διαχείρισης των απορριμμάτων στα νησιά. Το ΠΕΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου έγινε νόμος του κράτους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις 27/12/2016 με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4317 της 30/12/2016.

Στον θίασο των αδιάβαστων λοιπόν και ο Νεκτάριος Σαντορινιός, που ζητά εξηγήσεις από την περιφερειακή αρχή για τη δαπάνη των 72.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση του κτιρίου του Παλιού Προξενείου. Η απάντηση είναι ότι θα είχε στοιχίσει πολύ λιγότερο, αν η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε δεν είχε σπεύσει να καταργήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά.

Όσο για την ευαισθησία που επιδεικνύει ισχυριζόμενος ότι η λειτουργία του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου (που επαναλαμβάνουμε , αποτελεί νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην οποίαν ο ίδιος συμμετείχε) θα επιβαρύνει οικονομικά τις πλάτες δημοτών και νησιωτικών επιχειρήσεων, είναι άκρως υποκριτική αλλά και προκλητική, όταν η δική του κυβέρνηση είναι εκείνη που έβαλε τη σφραγίδα της στην υφαρπαγής όλης της περιουσίας των Ροδίων και των Δωδεκανησίων υπονομεύοντας καθοριστικά την οικονομική και κοινωνική συνοχή.

Οι επιλεκτικές ευαισθησίες του Νεκτάριου Σαντορινιού σε συνδυασμό με την επιλεκτική ή ασθενή μνήμη του, δεν πείθουν κανένα. Αντιθέτως, προσβάλλουν και εξοργίζουν.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ