Άνεργος χαλάει το επικοινωνιακό σόου του Μητσοτάκη στην Κω

Την θεωρία της καταπληκτικής ποιότητας ζωής, διατάραξε στον πρωθυπουργό ένας απελπισμένος άνεργος στην Κω, που… τόλμησε να εκφράσει το άμεσο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζει.

Κατά την ώρα της περιήγησης του πρωθυπουργού στο νησί, ένας ψαράς προσέγγισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να του πει πως βρίσκεται στην ανεργία επί δύο συναπτά έτη, και να του ζητήσει να λάβει μέτρα για την ενίσχυση των επαγγελματιών που στενάζουν υπό το βάρος της ακρίβειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φανερά αιφνιδιασμένος επειδή κάποιος του χάλασε την εικόνα της «άριστης» διακυβέρνησης, αρχικά «φιλοδώρησε» τον πολίτη με ένα παρηγορητικό… χτύπημα στον ώμο, λέγοντας βιαστικά και αορίστως πως «τα ξέρει» πως «έχει κάνει το καλύτερο που μπορεί» και πως «θα επανέλθει» στο θέμα.

Όταν όμως ο ψαράς επιχείρησε να συνεχίσει τα επιχειρήματα του, ο πρωθυπουργός που έχει συνηθίσει μόνο σε… σέλφι και χειροκροτήματα, δυσανασχέτησε έντονα, απομακρύνθηκε αποστρέφοντας το βλέμμα του από τον άνεργο και είπε με φανερά εκνευρισμένο τόνο φωνής ότι «μιλάμε με τον πρόεδρο συνέχεια, βρισκόμαστε σε στενή επαφή  πιο στενή επαφή δεν μπορεί να γίνει».

Ένα αποκαλυπτικό στιγμιότυπο, που ήταν μια αποτύπωση του πως αντιλαμβάνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα προβλήματα του απλού λαού. Το επικοινωνιακό σόου διαταράχθηκε από έναν άνεργο που απλά θέλησε να πει δυο ανθρώπινα παράπονα για την κατάσταση του. Όμως αν δεν ανήκεις στην «ελίτ», ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αφιερώσει παραπάνω από 2-3 δευτερόλεπτα, και αυτά προέκυψαν κατά τύχη.

Ακολούθησαν λίγα λόγια του αέρα, και πολύς εκνευρισμός που φανέρωνε αμηχανία και αποστροφή για ότι θολώνει το κυβερνητικό αφήγημα. Στον αντίποδα, όταν κατά την ίδια επίσκεψη ένας νεαρός εμφανίστηκε με ένα μεγάλο χαρτόνι που έγραφε «πρόεδρε θέλω σέλφι», o Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε μετά χαράς, στήθηκε με μεγαλοπρέπεια δίπλα στον πιτσιρικά, φωτογραφήθηκε και είπε πως… «όλα τα αιτήματα θα ικανοποιούνται».

Το συμπέρασμα είναι πως αν ο άνεργος ψαράς ζητούσε να βγει σέλφι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αντί να του εκφράσει τα παράπονά του, θα είχε όλη την προσοχή του πρωθυπουργού δική του…

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ